31. kolo
22.04.2018 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05 2:0

Augsburg vyhrál 2:0 nad Mainzem, který musí stále bojovat o záchranu. Ausgburg je po zisku třech bodů naopak blíže evropským pohárům než sestupu.

Bavorský tým se po jednatřiceti odehraných kolech nachází se čtyřiceti body na jedenáctém místě, přičemž na evropské poháry už ztrácí pouhých šest bodů. Mainz se nachází se třiceti body na patnáctém místě a stejný bodový zisk má také šestnáctý Freiburg, který má však horší rozdíl skóre.

Hned první velká šance zápasu skončila gólem. Ve 29. minutě poslal domácí Alfred Finnbogason míč na volného Gregoritsche, který prudkou ranou nasměřoval míč po zemi přímo ke vzdálenější tyči. O necelou minutu později mohl navíc Augsburg jít do dvougólového vedení, ale brankář Adler Richterovu patičku včas vykryl.

Marco Richter byl velice aktivní a na začátku druhého poločasu dovedl míč po líbivé individuální akci až do pokutového území Mainzu, odkud nahrál na Alfreda Finnbogasona, ale u míče byl rychleji hostující brankář Adler. V 53. minutě si svou první větší šanci vypracoval také Mainz, ale Serdarova prudká rána zpoza vápna skončila pouze těsně vedle.

Výsledek upravil na konečných 2:0 v úplném závěru zápasu nejlepší střelec domácích Alfred Finnbogason, který využil špatného postavení hostujícího brankáře, který riskoval a byl příliš vysunutý. Zápas skončil 2:0 a tři body tedy zůstaly v Augsburgu, za který nemohl nastoupit z důvodu trestu český záložník Jan Morávek.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele