9. kolo
21.10.2017 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 2:2

Fotbalisté Dortmundu se nedokázali dostat z mírné krize ani na půdě Frankfurtu i přesto, že vedli o dva góly. Po nedávné domácí porážce s Lipskem nedosáhli na tři body podruhé za sebou, když během pěti minut ztratili dvoubrankový náskok a nakonec s Eintrachtem pouze remizovali po výsledku 2:2. V tabulce Bundesligy sice zůstali na vedoucí pozici s dvaceti body, ovšem před konkurenčním Bayernem Mnichov jsou už pouze o skóre.

Frankfurt dokázal bodovat potřetí za sebou, momentálně mu patří sedmé místo se čtrnácti body. Do první větší šance se dostali domácí po necelé čtvrthodině hry, kdy se na levé straně dral k míči osamocený Willems. Do souboje šel velmi agresivně až nebezpečně brankář Dortmundu Bürki, nicméně akrobatickým způsobem zasáhl balón a zamezil tak obrovské možnosti. Favorizovaný klub šel z ničeho nic do vedení v 19. minutě.

Bartra se odhodlal ke střele z nějakých dvaceti metrů a jeho přízemní pokus dostal do sítě před hranicí brankového území nabíhající Nuri Sahin, jemuž stačilo pouze nastavit nohu. Frankfurt byl blízko k vyrovnání po odehrané půlhodině, kdy po vyhrané hlavičce Sébastiena Hallera převzal míč Rebič a postupoval s ním sám po pravém křídle, jenomže v poslední chvíli si balón ukopl a vyběhnutý Bürki se ho zmocnil dříve.

BVB zvýšil své vedení dvanáct minut po změně stran. Do černého zacílil Maximilian Philipp, jenž využil chybnou rozehrávku soupeře na polovině hřiště. Poté převzal nahrávku od Götzeho a levačkou z patnácti metrů zamířil přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah gólmana Hradeckého. Eintracht se vrátil do hry o bodový zisk za dalších sedm minut, kdy šel Bürki znovu nesmírně agresivně do souboje a tentokráte doslova srazil k zemi Rebiče.

Za svůj zákrok obdržel žlutou kartu, k následnému pokutovému kopu se postavil Haller a bez komplikací ho proměnil - 1:2. Neuběhlo ani pět minut a domácí srovnali stav zásluhou Mariuse Wolfa. Ten obdržel krásnou kolmici od Gačinoviče a nádhernou ranou s pomocí zadní tyče rozvlnil síť. Borussia přeci jen mohla převrhnout misky vah na svou stranu v 89. minutě, kdy z pěti metrů střílel do prázdné branky Sahin, jenomže v zakončení byl nedůrazný a stojící Hasebe na brankové čáře zabránil na poslední chvíli jistému gólu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jaká je pravděpodobnost , že Dortmund rupne i 2. zápas v řadě vypsaný jako favorit?

Reagovat
Rich

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele