5. kolo
19.09.2017 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 2:0

Borussia-Park hostil utkání mezi místním Gladbachem a nováčkem soutěže ze Stuttgartu. Lepší vstup do zápasu měli domácí, kteří ovládli statistiku držení míče a byli i aktivnější, co se týče hry dopředu. Ve třinácté minutě mohl jít do šance Raffael, přihrávka na brazilského forvarda ve službách Die Fohlen ale byla až příliš dlouhá a gólman VfB Ron-Robert Zieler, jenž chytal dlouhá léta v Hannoveru a do Bundesligy se po nepovedeném angažmá v Leicesteru vrátil v dresu Stuttgartu, pohotově vyběhl a žádné větší nebezpečí pro hosty z toho nepramenilo.

O dvě minuty později hrozil v útoku Gladbachu Thorgan Hazard, akci mladšího bratra hráče Chelsea ale zastavil pomezní rozhodčí, jenž zdviženým praporkem dal najevo, že se jedná o postavení mimo hru.

Zhruba pět minut před koncem prvního dějství hlavičkoval po centru Hazarda Jannik Vestergaard. Hlavička stopera Gladbachu se ale mezi tři tyče branky hostí nevešla a na poločasovou přestávku tak oba týmy šly za bezbrankového stavu.

To se ovšem změnilo v padesáté sedmé minutě, kdy Nico Elvedi předvedl parádní průnik po pravé straně, hybridem mezi centrem a přihrávkou poslal míč do vápna, kde se do něj z první opřel Raffael a rána brazilského kanonýra znamenala první gól zápasu.

Štempl na své vítězství přidala Hříbata v minutě sedmdesáté čtvrté, kdy rozhodčí ve prospěch domácího mužstva odpískal penaltu. Exekuce pokutového kopu se jal Raffael a přesnou trefou stanovil konečné skóre zápasu na 2:0.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele