33. kolo
05.05.2018 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 3:1

Borussia Mönchengladbach v domácím utkání vyhrála a nadále živí teoretickou naději na poháry. Freiburg se v posledním kole proti Augsburgu bude muset ještě mít na pozoru, neboť stále hrozí, že by mohl vystřídat Wolfsburg na barážovém postu.

Úvodní pětiminutovka se nesla v Borussia-Parku jednoznačně ve znamení Hříbat. Územní převaha však nevyústila v žádnou nebezpečnou střelu. O tu první se proto postaral Tim Kleindienst na druhé straně hřiště. Bohužel pro hosty z ostrého úhlu netrefil. I další dvě příležitosti patřily Streichovým svěřencům. Ani Petersen, ani Höfler však Yanna Sommera nepřekonali.

V 18. minutě proto udeřilo na opačném konci hřiště. Tobias Strobl si na vlastní polovině všimnul nabíhajícího Thorgana Hazarda, a tak mu adresoval dlouhý pas, který nezachytil Marc-Oliver Kempf. Belgický záložník si pak lehce posunul balon hlavou, díky čemuž vyřadil ze hry Schwolowa a následně z úhlu mířil za brankovou čáru, s čímž už nic neudělal ani skluzující Günter - 1:0.

Mickaël Cuisance mohl přidat druhou trefu, nicméně v koncovce selhal. Neprosadil se ani Drmić, ani na druhé straně Kleindienst, jenž měl k dispozici hned dva pokusy. V nastaveném čase úvodního dějství byla ještě zblokována Hazardova střela a z následného rohu hlavičkoval Matthias Ginter pouze do břevna.

V 57. minutě se domácí dočkali. Hofmannův centr si ve vápně našel Elvedi a ukázkovou hlavičkou k tyči navýšil náskok - 2:0. Jenomže už za necelých 120 sekund nestačil ve vzdušném souboji právě Nico Elvedi na Kempfa, jenž prodloužil na zadní tyč, kde z voleje pálil Kleindienst. Sommer sice dělal, co mohl, avšak nakonec kulatý předmět brankovou čáru překročil - 2:1.

Ještě to mohlo být hodně zajímavé. Hříbata však očividně nechtěla ponechat nic náhodě a už ve čtyřiašedesáté minutě si získala zpět dvoubrankové vedení. Raffael pobídnul na pravém křídle číhajícího Jantschkeho, jenž z první centroval přesně do vápna, kde vyskočil Drmić, aby opět hlavou překonal letícího Schwolowa - 3:1.

Freiburg šel do rizika, což se nemuselo vyplatit už čtyři minuty poté. Faul na Hazarda chtěl potrestat Raffael, leč jeho příméku kopu chyběly centimetry. Hostům nešla upřít snaha. Jenomže hra postárada finální myšlenku. Hofmann, Cuisance a Hazard mohli ještě přidat další trefy, kdyby si nevylámali zuby na muži v rukavicích.

V závěrečné minutě o sobě dal vědět Nicolas Höfler. Bohužel v negativním slova smyslu, neboť si málem vstřelil vlastní gól. Šlo o čtrnáctou prohru SC, jehož obrana inkasovala šestapadesátkrát, což je druhý nejhorší stav v Bundeslize (po posledním Kölnu). A los tomu chtěl že Heckingova Borussia bude tím týmem, který může v posledním kole poslat Hamburk poprvé v historii do druhé ligy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele