7. kolo
30.09.2017 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 2:1

Mezi Gladbachem a Hannoverem to vypadalo na dělbu bodů. Jenže pak přišla čtvrtá minuta nastavení a s ní pomoc videa ve prospěch domácích.

V úvodní dvacetiminutovce byly k vidění pouze dva pokusy z dálky. Za Hříbata to zkoušel Raffael, za hosty Kenan Karaman. Poté mířili nad břevno Matthias Ginter a debutant Mickaël Cuisance. Ve 30. minutě o sobě dal poprvé v utkání vědět Martin Harnik, leč jeho hlavička nakonec vlastně žádné nebezpečí pro Sommera neznamenala.

Naopak na opačné straně hřiště tečoval střelu Larse Stindla spoluhráč Fabian Johnson, ale Philipp Tschauner si vzniklou situaci pohlídal. Do šaten se tedy šlo za stejného stavu, jaký panoval na ukazateli skóre už před začátkem zápasu. Druhý poločas započal svou navštívenkou Waldemar Anton, a poté na gólmanovi ztroskotal Hazard. Jeho chvíle však měla teprve přijít.

Stindlova střela postrádala razanci a Ginterova hlavička mířila přímo do středu brány. První trefa se tedy zrodila až v 67. minutě. Balon po Cuisanceho přímém kopu směřoval přesně do toho správného prostoru, kde byl nejrychleji Matthias Ginter a zblízka se vcelku jednoduše prosadil, ačkoliv trefit letící předmět optimálním způsobem také nebylo nejsnadnější - 1:0.

Vedení Heckingovu týmu ale vydrželo jen čtyři minutky. Schwegler centroval od rohového praporku, Harnik přeskočil Johnsona a nekompromisní hlavičkou vyrovnal - 1:1. Situace jako z fotbalové učebnice. Podobná následovala v 87. minutě. Dlouhý centr se dostal až do vápna k Bebouovi, jenž okamžitě posouval Harnikovi před odkrytou klec. Rakouský útočník však ze tří metrů napálil jen břevno - 2:1.

Pak Vastergaard hlavičkoval těsně nad. To už se rozeběhl nastavený čas. Salif Sané ve vápně povalil Vincenza Grifa, načež si rozhodčí Christian Dingert nechal poradit od kolegy u videa a k radosti Borussia-Parku odpískal penaltu. Thorgan Hazard si vybral ze svého pohledu levou stranu, zatímco Tschauner skočil na opačnou. Gladbach se tedy raduje z třetí výhry v sezoně, zatímco Hannover poprvé prohrál.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele