17. kolo
15.12.2017 20:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 3:1

Borussia Mönchengladbach zvládla předehrávku 17. kola proti Hamburku a zvítězila 3:1. Hříbata se tak minimálně na několik hodin posunula na pozice zaručující Ligu mistrů a vytvořila tlak na největší konkurenty v čele s Borussií Dortmund.

Borussia byla v zápase s Hamburkem v roli velkého favorita a tu začala naplňovat hned v samotném úvodu utkání. Po Oxfordově ráně ze sedmé minuty se rozezvučelo břevno a jen o tři minuty později už domácí Borussia-Park jásal nadšením. Raffael šikovně prostrčil balón na volného Thorgana Hazarda, který překonal Matheniu. Hamburk byl od začátku pod tlakem, přesto mohl brzy vyrovnat, nebýt výborného obraného zákroku Larse Stidla na vlastní brankové čáře.

Jinak Hříbata pokračovala v náporu, ale výraznější vedení jim prozatím nebylo přáno. Střelu Cuisance zastavila znovu branková konstrukce, přesněji levá tyč. Zvýšit nedokázal ani po změně stran v další stoprocentní příležitosti Thorgan Hazard a následně platilo staré pravidlo "nedáš-dostaneš". André Hahn si seběhl na perfektní kolmou přihrávku Hunta a střelou mezi nohy překonal brankáře Sommera.

Mönchengladbach na nic nečekal a Hamburk pořádně zmáčkl. Proti Raffaelovi výtečně zasáhl Mathenia a měl i další zákroky. Tlak Borussie ale hosté nemohli dlouho ustát a nakonec skutečně v 74. minutě znovu inkasovali. Grifo přihrál rozeběhnutému Raffaelovi, který uklidil balón na přední tyč a vrátil vedení na stranu domácích. Raffael se do konce zápasu prosadil ještě jednou, když vytěžil z vynikající práce Thorgana Hazarda, který se zbavil brankáře a Raffaelovi naservíroval balón před prázdnou branku. Hříbata nakonec vyhrála zcela zaslouženě 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele