13. kolo
25.11.2017 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 2:1

Bayern porazí téměř každého. I německý velkoklub má ale ve své domácí soutěži dlouhodobě neoblíbeného soupeře. Tím je Mönchengladbach, který často dovede favorita oloupit o důležité body. To se opakovalo i v sobotu odpoledne, když do Borussia-Parku dorazili mnichovští coby lídr bundesligové tabulky.

A nezačalo to ani tentokrát pro Die Roten zrovna ideálně. Ve třicáté osmé minutě zasáhl jeden z hráčů Gladbachu ve vápně ruku stopera Bayernu Niklase Süleho a sudí byl nemilosrdný. Ukázal na penaltový puntík a proti vedoucímu celku ligy se zahrával pokutový kop.

K exekuci se postavil Thorgan Hazard, mladší bratr hvězdy londýnské Chelsea, a možností dostat svůj tým proti Bayernu Mnichov do vedení nepohrdl. Poslal míč k pravé tyči Ulreichovy branky a byť německý gólman, jenž v brankovišti Bayernu supluje zraněného Manuela Neuera, směr jeho střely vystihl, rána křídelníka Gladbachu byla natolik prudká, že cestě míče do sítě nezabránil.

Ještě do poločasu přidal druhý zásah domácích bývalý stoper Borussie Dortmund Matthias Ginter a bylo jasné, že mnichovské ve druhé půli nečeká lehká práce. Po návratu z kabin se jim podařilo snížit, když gól na 1:2 dával v sedmdesáté čtvrté minutě Arturo Vidal.

Vyrovnávací branku už ale mnichovští nepřidali a Jupp Heynckes tak coby staronový kouč slavného celku zaznamenal první porážku, Gladbach naopak slaví cenné vítězství nad favoritem.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (9)

Přidat komentář
Rich

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Lewa FCB

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí

Reagovat
Rich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele