2. kolo
26.08.2017 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2:0

Dva zápasy, dvě výhry. Borussia zvítězila i ve druhém zápase a zatím má plný počet bodů. Domácí čekala na Vestfálském stadionu těžká zkouška, protože přijela ambiciózní Hertha Berlín, nicméně BVB se prosadilo velmi brzy prostřednictvím Aubameyanga a druhou trefu zařídil ve druhém poločase Nuri Sahin.

Dortmund na svého soupeře nijak nevlétl, přesto se mohl už po čtvrthodině hry radovat z úvodního gólu. To když si na přesný Sahinův centr naběhl Aubameyang a zblízka střelou k tyči překonal bezmocného Jarsteina.

S rychlou brankou Hertha evidentně nepočítala, protože rázem úplně vypadla z tempa. Borussia svému soupeři málokdy půjčovala balón a ještě v prvním poločase měla šance na navýšení. Ve 29. minutě se po závaru před Jarsteinem dostal ke střele Pulišič, jenomže hradba těl nebezpečí odvrátila. V podstatě jedinou nepříjemnost museli dortmundští řešit pět minut před přestávkou, když se jim zranil stoper Sokratis, jeho místo v obraně zaujal Toprak.

Domácí chtěli utkání co nejdříve rozhodnout druhým gólem a hned z kraje poločasu tomu byli velmi blízko. Nejprve z velké blízkosti nedokázal překonat Jarsteina Philipp a hned po něm se opřel do balónu Pulišič a jen těsně minul zařízení. Převaha Dortmundu nakonec přinesla výsledek, v 57. minutě se po odrazu dostal ke střele z první Nuri Sahin a Jarstein se natahoval marně!

Až za tohoto stavu se dostala ke slovu i Herta a proti Plattenhardtovi musel tasit zákrok Bürki. Byl to ojedinělý pokus, další šance měla opět na svědomí Borussia, ale nikdo další se k Aubameyangovi ani Sahinovi už nepřidal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to o 3 a více , pánové book z tipu ?

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele