4. kolo
17.09.2017 18:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 5:0

Borussia Dortmund si po porážce od Tottenhamu nedělala žádné problémy. Kölnu nadělila pověstného "bůra" a postarala se o to, že Kozli zůstanou po čtyřech odehraných kolech jako jediní bez bodu na poslední příčce tabulky.

Že to asi ani tentokrát nedopadne podle Stögerových představ, naznačila už 2. minuta utkání. Andrij Jarmolenko z pravého křídla nacentroval na přední tyč, kam si ukázkově seběhnul Maximilian Philipp a přesnou hlavičkou na tyč vzdálenější otevřel skóre zápasu - 1:0. V 17. mohl zvýšit Aubameyang, nicméně Timo Horn předvedl famózní zákrok.

Po úvodní třicetiminutovce se v šanci ocitnul sám Jarmolenko. Jeho hlavička sice nebyla špatná, ale nakonec zamířila těsně mimo. V úvodní minutě nastaveného času přiletěl do vápna hostujícího celku rohový kop. Už se zdálo, že se stane balon Hornovou kořistí, jenže spolu s ním šli do vzduchu ještě spoluhráč Dominique Heintz a Sokratis. Kolínskému gólmanovi míč vypadnul a řecký obránce jej dorazil do odkryté brány. Sudí Patrick Ittrich nejprve pískal faul, avšak videorozhodčí jej vyvedl z omylu - 2:0.

Šatňák bylo asi to poslední, co borci z města nad řekou Rýn potřebovali. Hned v úvodní minutě druhého dějství to zkušel Aubameyang a trefil vnější stranu tyče. Dále pálili jak gabonský fotbalista, tak jeho spoluhráč Mahmoud Dahoud. Za svou snahu byli hráči Borussie odměněni až v 58. minutě tohoto vcelku jednostranného klání.

Po další poradě s videorozhodčím bylo usneseno, že po Philippově hlavičce zahrál Klünter ve vlastní šestnáctce rukou a byla nařízena penalta. Aubameyang asi úplně takhle kopat nechtěl, nicméně jelikož si Horn vybral opačný roh brány, zvýšil na 3:0. No, a po další odehrané minutě už Peter Stöger patrně přemýšlel, jestli náhodou nebude lepší vhodit ručník do ringu.

Sotva se rozehrálo, Piszczek se chopil balonu, seběhnul po pravé straně až k vápnu, kam naservíroval přízemní přihrávku Aubameyang se zbavil svého strážce a pohodlně zakončil - 4:0. V 67. minutě si prožil comeback Julian Weigl, aby mohl o necelých 120 sekund později z hrací plochy sledovat, kterak Dahoud vyšachoval před vápnem obránce soupeře a následně přihrál Philippovi, jenž vcelku snadno levačkou přehodil gólmana a běžel se radovat - 5:0.

V 79. minutě se k menšímu sólu odhodlal Lukas Klünter, a nebýt toho, že Roman Bürki byl u své tyče včas, patrně by to vyšlo. V závěru utkání se na hřiště dostal příští týden osmnáctiletý Alexander Isak a při svém debutu mohl skórovat, kdyby o kousíček neminul. Dortmund se tedy vyhoupnul do čela tabulky a může se těšit na Hamburk a Gladbach, zatímco Köln se pokusí odlepit od jejího dna díky bodovému zisku v utkáních s Eintrachtem Frankfurt a Hannoverem 96.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Musime si zpravit chut takze 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten video rozhodčí dobře funguje . Yarmolenko do základu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele