20. kolo
27.01.2018 15:30 CET
5 : 2
(2:2)

Reportáž

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 5:2

Tak Hoffenheim určitě začal proti Bayernu nebojácně. Po dvanácti minutách dokonce vedl o dvě trefy. Jenže pak obhájce titulu zapnul a díky slepeným brankám slaví šestnáctou výhru.

V první minutě se do šance dostal David Alaba, ale na Olivera Baumanna si nepřišel. Za nějakých 120 sekund udeřilo na druhé straně hřiště. Kimmich na hranici velkého vápna fauloval Gnabryho. Rozhodčí Manuel Gräfe ukázal na značku pokutového kopu. Serge Gnabry ovšem Svena Ulreicha nepřekonal. Náhradník za zraněného Manuela Neuera balon dokázal vyrazit. Bohužel u něj pak byl první Mark Uth a nebylo, co řešit - 0:1.

V minutě dvanácté Jerome Boateng svým blokem vlastně namazal Gnabrymu, který to z nějakých pětadvaceti metrů trefil vskutku parádně. Jeho přízemní volej zapadnul k levé tyči, takže odčinil své předchozí penaltové zaváhání - 0:2. Nicméně - jak vidno - nakonec to jeho týmu nebylo stejně vůbec nic platné.

Bayern totiž nešel do kolen a už ve 20. minutě snížil. Kingsley Coman si pohrál s Pavlem Kadeřábkem, přesně nacentroval na ve vápně neobsazeného Corentina Tolissa, jenž nesměle přiťuknul na hranici šestnáctky pro Kimmicha, jehož přízemní pokus tečoval těsně před Baumannem kanonýr Robert Lewandowski. Nutno dodat, že to rozhodně vypadalo jako secvičená akce - 1:2.

No, a za čtyři minuty bylo vyrovnáno, protože Robbenův roh hlavičkoval za čáru uvnitř malého čtverce (!) stojící Jerome Boateng - 2:2. Do konce úvodního dějství ještě zazlobili Alaba, Vidal a Lewandowski. Skóre se ale zase měnilo až po přestávce. Konkrétně necelých dvacet minut po startu druhého poločasu.

Po ose Tolisso-Rudy-Lewandowski se míč dostal za obranu ke Comanovi, který stál tváří v tvář gólmanovi. Ještě si zkušeně vyčíhal ten správný moment, aby mohl pravačkou po zemi vystřelit na zadní tyč - 3:2. Za pouhé tři minutky přišla pro družinu Juliana Nagelsmana další rána, po které se jen obtížně zvedala.

Další Robbenův roh hlavičkoval Arturo Vidal. V tomto případě musely pomoci hodinky na ruce sudího, protože balon přešel čáru jen o několik málo centimetrů - 4:2. Gólovou tečku za utkáním udělal v jeho poslední minutě bývalý hráč TSG Sandro Wanger, když vytěžil maximum z dobré práce Rafinhy. A navíc prostě stál ve správný čas na správném místě - 5:2. Ještě někdo pochybuje o tom, že Bayern Mnichov získá šestý titul v řadě?

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Rich

2-0

Reagovat
BALGA László

Za jesennú prehru teraz musí byť aspoň 4:0...

Reagovat
Rich

Prohra Bayernu byla pod Ancelottim, teď si Hoffenheim musí dávat pozor, Heynckes není Ancelotti.

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Heresy

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme Bayern!!! 3 : 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele