10. kolo
28.10.2017 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - RB Lipsko 2:0

Bayern s Lipskem vzhledem k porážce Dortmundu v Hannoveru hráli spolu o první místo a nakonec byl úspěšnější mnichovský celek. Ten zvítězil 2:0 díky dvěma brankám v prvním poločase a posunul se do čela Bundesligy se třiadvaceti body o tři před BVB. RB zůstal na třetí příčce s devatenácti body a na svého sobotního rivala má manko čtyř bodů. Rozhodující okamžik šlágru 10. kola se zrodil v rozmezí 11. - 13. minuty.

V 11. minutě se totiž před hranicí pokutového území dostal k míči Robben a byl poslán k zemi vracejícím se Willim Orbanem. Domácí hráč se dožadoval odpískání penalty, rozhodčí Daniel Siebert si vyžádal pomoc dodatečného videozáznamu. Na jeho základě zůstal u nařízení přímého volného kopu, neboť Robben byl vskutku atakován před hranicí šestnáctky, ovšem jedno důležité rozhodnutí se přeci jen měnilo.

Orban byl totiž přímo vyloučen za zmaření vyložené brankové příležitosti. Z následné standardní situace se sice domácí neprosadili, ale oslabené Lipsko nemělo šanci takto dlouho odolávat věhlasnému protivníkovi. Bayern se dostal do vedení v 19. minutě, kdy James Rodríguez využil zpětné přihrávky od Robbena z pravého křídla a v obležení tří protihráčů umístil míč k bližší konstrukci kolem bezmocného brankáře Gulácsiho.

O pět minut později mohl navýšit vedení domácích polský ostrostřelec Robert Lewandowski, nicméně po pasu z levé strany a následné hlavičce předvedl famózní zákrok jednoruč Gulácsi a balón vyrazil před sebe. Lewandowski přeci jen pojistil náskok svého týmu ve 38. minutě. Po nahrávce od Javiho Martíneze si udělal místo mezi dvěma obránci a na závěr akce rozvlnil síť přízemní střelou z hranice pokutového území.

Od tohoto momentu si favorit s přehledem hlídal dostatečný náskok a Lipsko vůbec k ničemu nepouštěl. Sám se do ofenzívy nijak výrazně nehrnul, v polovině druhé půle vypálil z osmnácti metrů James Rodríguez a Gulácsi zkrotil balón ve svých rukavicích. V příštím kole Bayern zavítá na půdu svého největšího rivala z Dortmundu, Lipsko bude bojovat o uhájení své pozice právě se čtvrtým Hannoverem.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Rich

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 Bayern!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Musíme jet!!

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

To bude nakládačka.Dám na book z tipáče. Ten to vidí o 3 a více golu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele