28. kolo
31.03.2018 18:30 CET
6 : 0
(5:0)

Reportáž

Bayern v "der Klassiker" rozprášil Borussii Dortmund 6:0.

Měla to být oslava německého fotbalu, ale nakonec se v Allianz Areně zrodil překvapivě jednoznačný výsledek. Bayern Mnichov neměl s konkurenční Borussií Dortmund vůbec žádné slitování a "Der Klassiker" ovládl výsledkem 6:0. S Dortmundem bylo vymalováno už po prvním poločase, kdy Bavoři nasázeli pět branek. Hattrickem se na tom podílel Robert Lewandowski, někdejší forvard Schwarzgelben.

Diváci v mnichovské Allianz Areně nečekali na úvodní branku zápasu dlouho. Už po šesti minutách vysunul Müller kanonýra Lewandowskiho, který chladnokrevně prostřelil brankáře Bürkiho. Dortmundu nebylo nic platné, že se jednalo o lehký ofsajd. Rychlá branka roztočila bavorský brankostroj a fanoušci BVB se nestačili divit, co že se to s jejich oblíbeným týmem děje. Ribéryho zásah z desáté minuty ještě nebyl uznán, ale hned o čtyři minuty později si naběhl na Alabovu přihrávku James Rodríguez a bylo to 2:0 pro domácí. Branky přicházely v rychlém sledu. Na 3:0 zvyšoval po další pohledné akci a přihrávce Lewandowskiho Thomas Müller. Borussia ještě v prvním poločase střídala, ale k ničemu to nepomohlo. V závěru poločasu si Ribéry pohrál s Piszczekem a dílo před brankou dokonal Lewandowski. Na hrozivých 5:0 zvýšil po kolmici Jamese skvěle hrající Ribéry, který perfektně prohodil povyběhnutého Bürkiho.

Poločas hrůzy znamenal pro Borussi ztracený zápas. Při vší úctě, těžko mohli hosté ještě pomýšlet na bodový zisk. Každopádně bylo v jejich silách výsledek alespoň korigovat a zmírnit. Bayern se díky luxusnímu náskoku už nikam nehnal a v poklidu kontroloval hru. Alespoň čestnou branku mohl vstřelit v 68. minutě Mario Götze, ale Ulreichovi dopomohla k čistému kontu tyč. Neprosadil se ani střídající Philipp, jehož výtečným zákrokem vychytal domácí brankář.

Bayern si na druhý poločas přeci jenom ještě jeden zásah schoval. Tři minuty před koncem Bavoři rozebrali nešťastnou defenzívu Schwarzgelben pošesté a do prázdné branky zkompletoval hattrick Robert Lewandowski. Polský kanonýr se stal ústřední postavou zápasu a svého někdejšího zaměstnavatele dokonale potupil. Svěřenci Juppa Heynckese odčinili porážku s Lipskem a je jen otázkou času, kdy budou moci slavit titul.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Rich

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 0 Bayern

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele