32. kolo
28.04.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 0:1

Jedno výsledkové překvapení se zrodilo v Leverkusenu. Byť domácí bojují o účast v Lize mistrů a vzhledem k početné konkurenci (Dortmund, Hoffenheim, Schalke 04, Lipsko) je pro ně každý bod dobrý, tentokrát ztratili hned všechny tři.

Co navíc překvapí, proti na první pohled slabému soupeři. Vždyť Stuttgart je letošní nováček a úspěchem je pro něj záchrana, zatímco Bayer chce hrát prim v pohárové Evropě! To byla ale družina Tayfuna Korkuta musela umět proměňovat penalty.

V šestnácté minutě totiž Timo Baumgartl zahrál ve vlastním vápně rukou, rozhodčí po přezkoumání videa usoudil, že tomu tak vážně je a odpískal ve prospěch domácího mužstva pokutový kop. K exekuci penalty se postavil Lucas Alario... a neuspěl. Gólman Ron-Robert Zieler odhadl stranu a s Alariovou nepříliš prudkou ranou si skvěle poradil. Stav tedy zůstával nezměněn.

Po návratu z kabin na druhou půli mohl stadion rozradostnit alespoň Kevin Volland, kterému se v aktuální sezoně daří, gól si ale z dobré šance nepřipsal.

Tak pálili hosté. V 67. minutě se do míče ve vápně po centru Denise Aoga rybičkou opřel Christina Gentner a Bernd Leno v brance Bayeru se za míče jen ohlédl. Hosté překvapivě vedli.

Domácí měli ještě skoro půlhodinu na vyrovnání, střídající Stefan Kiessling ale proti Zielerovi v 84. minutě selhal. Bayer tak nezískal žádný bod a VfB si odvezlo překvapivou výhru z BayAreny.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele