12. kolo
18.11.2017 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - RB Lipsko 2:2

Velká škoda pro Lipsko, protože zápas v Leverkusenu mělo velmi dobře rozehraný. Tři body však hostující tým nezískal, přestože farmaceuti hráli bez vyloučeného Henrichse už od 54. minuty. Čtvrthodinu před koncem zachránil domácím alespoň bod Kevin Volland. Lipsko i díky výsledku 2:2 udrželo druhé místo před Borussií Dortmund.

Lipsko, které se už v týdnu představí v dalším důležitém zápase Ligy mistrů, čekal hodně náročný duel s Bayerem Leverkusen. Domácí se po katastrofálním začátku začínají rozehrávat do dobré formy a s Lipskem to chtěli koneckonců potvrdit.

Leverkusen v lize neprohrál šest utkání v řadě, ale do souboje s Lipskem nevstoupil vůbec dobře. Už ve 12. minutě se ve vlastním vápně provinil zbytečným faulem Mehmedi, načež sudí neváhal odpískat pokutový kop. Timo Werner si problémy nedělal, penaltu suverénně proměnil a poslal Lipsko do vedení. Leverkusen měl možnost vyrovnat až ve 38. minutě, kdy se řítil do velké šance Julian Brandt, balón však poslal těsně vedle tyče. BayArénu rozjásal až těsně před odchodem do šaten Leon Bailey, Kohr mu adresoval přesnou kolmici a Bailey střelou do protipohybu gólmana zajistil srovnání.

Domácí pomýšleli na zvrat a na začátku druhého poločasu tomu byli velmi blízko. Hlavičkující Kevin Volland jen těsně minul branku. Místo vedení nakonec farmaceuti utrpěli těžkou ránu, Henrichs totiž zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí nejenže nařídil další pokutový kop, ale domácího hráče navíc vyloučil.

Emil Forsberg penaltu proměnil a Lipsko kráčelo za ziskem tří bodů. Nicméně Leverkusen se ani v početní nevýhodě nevzdával a dokázal být velice nebezpečný. Vollandovu střelu z úhlu Gulácsi vyrazil a Havertz z dorážky vysoko přestřelil. Pro Lipsko to bylo určitě velké varování, kterého však nedbalo. V 77. minutě se po odrazu dostal k balónu Kevin Volland a střelou z první srovnal na 2:2. Hosté z Lipska měli ještě čtvrthodinu času s výsledkem něco udělat, vstřelit vítěznou branku se jim ale nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rich

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele