34. kolo
12.05.2018 15:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hannover 96 3:2

Bayer Leverkusen potřeboval vyhrát 5:0, aby v případě zaváhání Borussie Dortmund, ke kterému opravdu došlo, poskočil na post zaručující start v Lize mistrů. V BayAreně nakonec pět branek skutečně padlo, avšak pouze proto, že Herrlichovi svěřenci vypustili závěr zápasu.

Podobně jako třeba v Berlíně při střetnutí Herthy s Lipskem, i na stadionu die Werkself se na úvodní zásah nečekalo dlouho. Už ve 3. minutě se dlouhý balon od Charlese Aránguize snesl k Lucasi Alariovi, jehož levačka byla vůči Michaelu Esserovi nekompromisní - 1:0. Hned poté fauloval ve vápně Sebastian Maier Juliana Baumgartlingera, který si dobře pokryl míč.

Rozhodčí Guido Winkmann nařídil penaltu, ke které se postavil Wendell a přízemní střelou vedle pravé tyče potvrdil, že tahle sezona mu opravdu nevyšla. Domácí se však nenechali zaskočit a nadále nenechávali obraně hostujícího celku vydechnout. Brandt mířil z voleje nad, a v osmnácté minutě lehce zazmatkoval Matthias Ostrzolek, což vyústilo v mizernou malou domů, kterou před vybíhajícím brankářem sebral Alario a následná klička způsobila, že uklízel do prázdné - 2:0.

V devětadvacáté minutě se štěstí odklonilo od Martina Harnika, jenž ve výtečné pozici zblízka přestřelil. Že se jednalo o zcela výjimečnou situaci, ukázali ve zbytku poločasu Aránguiz, Havertz a Brandt. Nikdo z nich však neuspěl. Z herní převahy die Werkself vytěžili jenom dvě branky, což bylo pro Hannover ještě vcelku milosrdné.

Po změně stran Lucas Alario dvakrát propásnul hattrick. Takže další zářez patřil Julianu Brandtovi, jemuž do uličky mezi obránci adresoval z první přihrávku ve středovém kruhu stojící Lars Bender. Dvaadvacetiletý útočník si pohlídal ofsajdovou hranu, a protože Esser šel na zem o něco dříve, než by bývalo bylo zapotřebí, musel potřetí lovit kulatý předmět ze své svatyně - 3:0.

O čtyři minuty později se duel těchto dvou borců opakoval, tentokrát však vyšel ve prospěch toho, jenž hájí barvy klubu z Dolního Saska. Následně zase selhal Alario. V 83. minutě šel z placu Lars Bender a přišel Stefan Kiessling, což byla pro fanoušky a fanynky veliká událost, jelikož tenhle fotbalista, který se za těch dvanáct roků stal klubovou legendou, po sezoně téměř jistě skončí s profesionální kariérou.

Za dvě minuty došlo v pokutovém území Breitenreiterova týmu ke kontaktu mezi Ihlasem Bebouem a Karimem Bellarabim, načež rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Stefan Kiessling už si nesl míč, jenže po poradě s kolegou u videa se žádná "pětka" nekonala. Domácí věděli, že o výhru by je mohl připravit už asi jenom zázrak.

A málem na něj došlo, jelikož v první minutě nastaveného času obrana pouze vyklusávala, díky čemuž do velkého vápna nabíhající Niclas Füllkrug přetavil přihrávku od Martina Harnika ve snižující gól, čímž potvrdil dobrou formu z posledních týdnů - 3:1. A hned po rozehrávce se v šestnáctce ocitnul Linton Maina, jenž si mohl vybírat ze dvou před brankou stojících spoluhráčů. Nakonec zakončoval hned ten první, tedy Martin Harnik - 3:2.

Hannover tedy v konečném zúčtování sesbíral dostačujících devětatřicet bodů a s šestibodovým náskokem na baráž obsadil třináctou příčku. Pátý Leverkusen sesbíral stejný počet vítězství, remíz i proher jako Dortmund a Hoffenheim, takže Liga mistrů unikla skutečně jen o malinkatý kousek. Na druhou stranu se i tak po roční pauze vrátí do BayAreny mezinárodní fotbal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele