20. kolo
28.01.2018 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 2:0

Leverkusen doma porazil Mainz, gólově se prosadil jamajský mladík Leon Bailey, který je předmětem zájmu evropských velkoklubů. Pro Mainz prohra znamená přiblížení se sestupovým pozicím.

Bayer Leverkusen se díky pohodové domácí výhře dostal na druhé místo tabulky a pro klub by bylo obrovským úspěchem, kdyby na tomto umístění zůstal. Leverkusen má po dvaceti odehraných kolech čtyřiatřicet bodů, stejně jako Schalke, před kterým je o skóre. Na tuto dvojici ztrácí jeden bod Frankfurt a dva body ambiciózní Lipsko. Náskok neuvěřitelných šestnácti bodů na druhý Leverkusen má Bayern Mnichov, který je již v lednu téměř jistým vítězem letošního ročníku bundesligy.

Mainz si prohrou zadělává na sestupové potíže. Na šestnácté místo, které znamená baráž už má s dvaceti body náskok pouhé tři body a na přímý sestup v podobě sedmnácté Hamburku pouze čtyři body. Mainzu se navíc vzdalují soupeři, se kterými tento tým z Porýní doposud držel krok, jako jsou například Freiburg nebo Hertha Berlín.

Úvod zápasu těchto dvou soupeřů byl nudný, první velké šance jsme se totiž dočkali až v nastaveném čase prvního poločasu. Wendell centroval po rozehrávce rohového kopu do chumlu před hostujícího brankáře Zentnera, tam si míč sice našel Alario, ale hlavičkoval pouze těsně vedle. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

O poločasové přestávce promluvil trenér Herrlich svým svěřencům výrazně do duše a od druhé půle již začali domácí hrát aktivnější fotbal, což se vyplatilo již ve 48. minutě. Leon Bailey napřáhl zpoza vápna a dalekonosnou střelou k zadní tyči poslal Leverkusen do vedení. V 53. minutě střílel z podobné pozice Brandt, ale střela se nakonec mezi tři tyče nevešla. V 67. minutě fauloval ve vlastním vápně hostující Donati a rozhodčí Willenborg tedy správně nařídil penaltu, kterou vzápětí proměnil Wendell. V úplném závěru zápasu mohl navýšit skóre na 3:0 Alario, jehož hlavičku však dobrým zákrokem vychytal Zentner.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 / 5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele