14. kolo
02.12.2017 15:30 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 1:3

Augsburg dokázal zvítězit na půdě Mainzu. Dvakrát se gólově prosadil Finnbogason, který stoupá tabulkou střelců. Zápas ale posunul nejen Finnbogasona v tabulce střelců, ale i Augsburg v bundesligové tabulce, neboť v této chvíli se "švábský tým" nachází se dvaadvaceti body na sedmém místě a má stejně bodů jako Dortmund. Za třetím Schalke pak zaostává o pouhé dva body. Mainz si připisuje druhou prohru v řadě a s patnácti body se nachází na třináctém místě, tři body od šestnáctého místa, které by znamenalo baráž.

Hned v osmé minutě utkání mohl jít do vedení domácí Mainz, který jeden z křídelních hráčů zprava centroval do šestnáctky, kde míč z voleje trefil De Blasis a nasměroval ho přímo do tyče. Byl to ale Augsburg, který šel ve 22. minutě do vedení, když si po přízemním centru našel na malém vápně Gregoritsch, který trefil míč do sítě Zentnerovy brány. Ve 31. minutě šel málem Augsburg do dvoubrankového vedení, ale Maxova tvrdá střela ze strany v síti neskončila. Ve 40. minutě podrazil nohy ve vlastním polutovém území Zentner Gregoritschovi a pokutový kop následně proměnil Islanďan Alfred Finnbogason. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 pro hosty.

Do druhého poločasu již na straně domácích nenastoupili De Blasis a Öztunali, které vystřídali Serdar s Berggreenem. V 84. minutě se po centru z přímého kopu trefil hlavou do sítě domácí Holtmann a vstřelil tak důležitou kontaktní branku Mainzu. V 85. minutě ale veškeré naděje domácích na body utl Alfred Finnbogason, který druhým gólem v utkání navýšil vedení svého celku na 3:1, a tak zápas i skončil.

Finnbogason se tak nachází s osmi góly na čtvrtém místě bundesligové tabulky střelců, za Lewandowskim, Aubameyangem a Vollandem. Příště se Mainz představí příští sobotu v Lipsku. Augsburg si na další zápas počká až do příští neděle, kdy na svém hřišti přivítá berlínskou Herthu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele