28. kolo
01.04.2018 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 0:0

Mainz s Mönchengladbachem bezbrankově remizoval v nudném zápase, ve kterém jsme viděli pouhé dvě vyložené šance. Mainz je tedy stále na nepopulární šestnácté "barážové" příčce.

Mainz se po osmadvaceti zápasech nachází s šestadvaceti body na šestnácté příčce, která by na konci sezóny znamenala baráž o udržení se mezi německou elitou. Na sedmnáctý Köln, který by v tuto chvíli sestupoval přímo, má Mainz náskok šesti bodů. Stejně bodů jako Mainz má navíc také Wolfsburg, který má však lepší rozdíl skóre.

Mönchengladbach remíza posunula o bod před ambiciózní trojici Augsburg, Hertha, Werder Brémy. Na evropské poháry v podobě šestého místa ztrácí Mönchengladbach osm bodů a kvůli remíze již pravděpodobně ztratil šanci na účast v Lize mistrů.

Do první velké šance zápasu se dostal v 11. minutě Mönchengladbach, a to když si na hranici vápna míč připravil ke střele Raffael, míč mu však poskočil a střela tak mířila pouze vedle. Do konce poločasu hrála obě mužstva opatrný fotbal a nikdo si žádnou větší šanci nevypracoval.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí, kteří hráli stylem "všechno nebo nic". Šanci jim to však přineslo až v 67. minutě, kdy hlavičkoval po rohovém kopu jeden z domácích hráčů do břevna, za brankovou čáru však míč žádný z domácích hráčů nedostal. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a obě mužstva úpěnlivě bránila remízu, do útoku se jim příliš nechtělo.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele