20. kolo
27.01.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - FC Augsburg 1:1

Poslední Köln útočil na čtvrtou bundesligovou výhru v řadě, kterou mu však zhruba čtvrthodinu před koncem zápasu vzal Caiuby. Augsburg si naopak daří líbivé osmé místo, s možností zaútočit na evropské poháry.

Köln se po zisku jednoho bodu stále nachází na posledním místě tabulky, na tom by však nic nezměnila ani výhra, neboť ztráta na předposlední Hamburk nyní činí tři body. Na patnáctou příčku, která zajišťuje udržení se mezi německou elitou, ztrácí Köln sedm bodů.

Augsburg díky bojovnosti "urval" z tohoto zápasu alespoň jeden bod a v tabulce tak získal výhodu nad Hoffenheimem, který prohrál na půdě Bayernu Mnichov. Augsburg se tedy osamostatnil na osmém místě a na pátý Dortmund ztrácí přijatelné tři body. Sestup už Augsburgu téměř nehrozí, na předposlední Hamburk má náskok dvanácti bodů.

Bookmakeři očekávali vyrovnaný zápas a první velkou šanci si vypracoval ve 12. minutě Köln. Miloš Jojič dobře obešel jednoho z bránících hráčů hostů, z dobré pozice zpoza vápna však mířil pouze nad. Ve 26. minutě se domácí dostali k další šanci, když se Terodde po fatální chybě obránce Augsburgu ocitl sám před brankářem Hitzem, ale v klíčový moment selhal a poslal míč pouze vedle. Napotřetí se již domácí prosadit dokázali, Jojič se ve 40. minutě z volného přímého kopu trefil přímo do odkryté části brány a Hitz již se střelou nemohl nic dělat. Do kabin šli tedy hráči za stavu 1:0 pro domácí, kteří jasně diktovali tempo prvního poločasu.

Hned v 56. minutě mohl jít Köln do dvougólového vedení, Özcan však nemířil mezi tři tyče. Poté se hra na přibližně dvacet minut uklidnila a žádný z týmů si větší šanci nevypracoval, Köln začal hrát opatrněji, což se mu vymstilo. V 77. minutě si totiž centr z rohového kopu našel hostující Caiuby a hlavičkou usměrnil míč ke vzdálenější tyči, kde nikdo nehlídal. V úplné mzávěru mohl vstřelit vítězný gól pro Köln Guirassy, ale ani jeho rána v bráně neskončila.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele