33. kolo
05.05.2018 15:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Bayern Mnichov 1:3

Bayern je jistým mistrem, Kolín zase jistým sestupujícím. Vzájemný souboj byl spíše loučením domácích fanoušků s Bundesligou a Kolín se jim chtěl odvděčit minimálně dobrým výkonem. To se mu především v prvním poločase podařilo, Bayern pak přeřadil a nakonec otočil výsledek ve svůj prospěch.

Úvod zápasu ukázal, že domácí jsou hodně při chuti a Bayern musel čelit jedné gólovce za druhou. Teroddeho hlavičku výborně vychytal Ulreich a o chvíli později stejný hráč těsně přestřelil branku. V 11. minutě šel na Ulreicha úplně sám Zoller, dokonce mohl ještě přihrávat před prázdnou branku, ale celou akci se rozhodl vyřešit sám, načež těsně minul. V další velké příležitosti přestřelil Risse a Bayern si nadále koledoval. Po půlhodině hry se RheinEnergieStadion otřásal v základech. Centr Clemense si totiž srazil do vlastní sítě obránce Nicolas Süle a Kolín senzačně vedl nad Bayernem 1:0. Nutno také podotknout, že zcela zaslouženě. Svěřenci Juppa Heynckese dle očekávání přidali plyn, ale výsledkem byla jen zmařená Lewandowskiho šance.

Bayern pokračoval v tlaku i po změně stran a po hodině hry se dočkal vyrovnání. Müller sklepl balón pro Jamese Rodrígueze, který ho z první poslal za Hornova záda. Bavorský stroj se rozjel, za další dvě minuty Müller opět sklepával a tentokrát Robert Lewandowski překonal Horna a strhl vedení na stranu favorita. Hosté pak kontrolovali hru a definitivně se uklidnili třetím zásahem. James Rodríguez posadil balón na hlavu Corentina Tolissa a bylo vymalováno.

Na hrací plochu se v závěru utkání dostal i Claudio Pizarro, který dlouhá léta strávil v Bayernu Mnichov a měl solidní šance korigovat výsledek. Při prvním pokusu netrefil branku, podruhé ho vychytal Ulreich. V poslední minutě zápasu sudí Steinhausová neodpískala po shlédnutí videa penaltu, takže výsledek už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
Rich

Reagovat
Rich

0-4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele