27. kolo
18.03.2018 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 2:0

Köln zvítězil před vlastními diváky nad Leverkusenem a statečně bojuje o udržení. Leverkusen se naopak propadá tabulkou dolů a na čtvrté místo pustil frankfurtský Eintracht.

Köln se díky zisku třech bodů poprvé od podzimu odlepil z poslední příčky a dostal se na sedmnácté místo, na kterém je nyní o dva body před posledním Hamburkem. Na šestnáctou příčku, která by na konci sezóny znamenala alespoň baráž, nyní Köln ztrácí pět bodů. Leverkusen se po prohře nachází se čtyřiačtyřiceti body na páté příčce a na čtvrtý Frankfurt ztrácí jeden bod.

Jasným favoritem zápasu byl výše postavený Leverkusen, přesto se do první velké šance již v 9. minutě dostal Köln. Japonec Osako dostal přihrávku přibližně k penaltovému puntíku a následnou prudkou střelou propálil brankáře Lena.

Ve 33. minutě přibyla Leverkusenu kromě inkasovaného gólu další komplikace. Alario prudce udeřil loktem jednoho z domácích hráčů a sudí Osmers mu po zhlédnutí videa správně udělil červenou kartu.

Až do přibližně půlky druhého poločasu jsme žádnou větší šanci neviděli a hra nebyla pro nestranného fanouška příliš atraktivní.

V 69. minutě vyběhl nesmyslným způsobem brankář Leno do souboje jednoho proti jednomu na Zollera, který Lena přehodil a následně míč uklidil do prázdné brány Leverkusenu. Druhý gól v zápase byl i poslední významnou akcí tohoto utkání a smutní hráči Leverkusenu odjíždějí domů s prázdnou.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayer neprohrál venku 10 zápasu za sebou. U 9 byl na ně vypsán vyžší kurz než je nyní. To by mohl být krásný výmrd. Snad se to nestane.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele