33. kolo
13.05.2017 15:30 CET
3 : 5
(0:3)

Reportáž

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 3:5

Osm branek viděli ti, kdo vážili 13. května 2017 cestu na Weserstadion v Brémách (a devět viděli ti, kteří byli v Lipsku, ale to je téma pro jinou reportáž). Domácí hodně zaspali prvních jednapadesát minut. A vstřelil pět gólů Hoffenheimu, to se rozhodně nestává každý den.

V 7. minutě si optimálně na hranici vlastního vápna nepočínal Lamine Sané. K míči se dostal Ádám Szalai, udělal si prostor, a přesto míč neměl v nejlepší střelecké pozici, dokázal levačou zamířit přesně po zemi k tyči - 0:1. Za čtyři minuty následoval pro Werder další problém. Andrej Kramarić si zpracoval balon, doběhnul do vápna, nic nedbal přítomnosti obránce a zblízka prostřelil Felixe Wiedwalda - 0:2.

Ve 26. minutě nebezpečně z dálky pálil Mark Uth. Třetí hřebíček ale přišel až v minutě čtyřicáté. Zuber po výborné přihrávce Pavla Kadeřábka vletěl do vápna, zaseknul balon, vyčíhnul ten správný moment a zakončil přesným pokusem k pravé tyči - 0:3. Těžko soudit, co přesně se o poločase dělo v šatně Werderu Brémy, ...

... ale Nouriho svěřenci se z koučových slov příliš nepoučili. Ve 49. minutě to bylo skoro jako přes kopírák u třetí trefy. Zuber tentokrát ale přihrával na Kramariće, který zaseknul ve vápně, ovšem svou pravačkou volil přízemní pokus na bližší tyč - 0:4. A než se domácí rozkoukali, zapsal se do listiny střelců i Ermin Bičakčić.

Jak se mu to povedlo? Inu tak, že po Demirbayově rohu zůstal na malém čtverci zcela neobsazen - 0:5. Trenér Werderu to nechtěl zabalit, a tak poslal do hry čerstvé ofenzivní síly. V 59. minutě chtěl z přímého kopu snížit Zlatko Junuzović, nicméně povedlo se to až Theodere Gebre Selassiemu o chviličku později.

Tehdy na straně domácích útočilo kromě Wiedwalda úplně všechno. Není proto divu, že se do Kruseho centru ukázkově položil právě český pravý obránce - 1:5. Dále pálili sám nahrávající, a také znovu Junuzović. Baumann byl ovšem připraven. Devětadvacetiletý záložník neuspěl ani v 77. minutě svou ranou z dálky.

V dresu Hoffenheimu selhal Sebastian Rudy. Další gól tedy padnul až v 86. minutě. Bauerovu razantní přihrávku z první kopnul do brány na malém vápně stojící Philipp Bargfrede - 2:5. V 90. minutě ještě právě Bargfrede rychle vrátil balon do vápna, kde se ho ujal Robert Bauer a přesnou střelou ke vzdálenější tyči uzavřel skóre této atraktivní podívané - 3:5.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
HunterRomario

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tři lajky pro Werder, že to nevzdali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele