4. kolo
21.09.2016 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 1:2

Což o to, Werder Brémy se gólově docela prosazuje, nicméně soupeři těch gólů dávají pokaždé více. Takový byl pro svěřence prozatímního trenéra Alexandra Nouriho průběh i utkání čtvrtého kola s Mohučí, třebaže to tak až do 87. minuty nevypadalo.

Domácí mohli jít do vedení už po čtyřech minutách hry. Ousman Manneh však zblízka pálil jen do Jonase Lössla. Následná příležitost patřila Serge Gnabrymu a pod další se opět podepsal Manneh. Zase ale bez úspěchu. Ve 12. minutě se na to už prostě nemohl dívat jejich spoluhráč Izet Hajrović. Theodor Gebre Selassie mu předal balon a pětadvacetiletý záložník ho z nějakých dvaceti metrů poslal Lösslovi do brány - 1:0.

Pak se osmělili hosté. První Bussmannova navštívenka však nakonec snad ani nestála za řeč. Potom zblízka mířil nad Levin Öztunali. Poločas na Weserstadionu tedy vyšel lépe pro Werder. Ve druhém poločase začala aktivněji Mohuč, ale Daniel Brosinski netrefil nejoptimálněji. Na druhé straně platilo totéž o pokusech Hajroviće a Manneha.

Pak dobře zasáhl Jaroslav Drobný proti Fabianu Freiovi a Christianu Clemensovi. Druhý jmenovaný to znovu zkoušel v 62. minutě, ale znovu se neprosadil. Poté se trochu ukopnul Robert Bauer, takže namazal Jhonu Córdobovi. Ten ale nastřelil jen českého brankáře. Na druhé straně stál sám před Lösslem Hajrović, leč druhou trefu v zápase nezaznamenal.

V 67. minutě zase nemohl slavit Gaëtan Bussmann. Martin Schmidt poslal do hry čerstvé ofenzivní síly a to se v závěru zápasu vyplatilo. Sedmaosmdesátá minuta přinesla vyrovnání. Córdoba hrudí sklepnul na hranici vápna Yunuse Malliho, který vběhnul dovnitř a křižnou střelou na vzdálenější tyč dal svůj druhý gól v sezoně - 1:1.

Tři minuty poté byla brémská zkáza dokonána. Střídající Gerrit Holtmann z levé strany centroval do malého čtverce, kde hlavou rozhodnul o výhře Die Nullfünfer další střídající borec - Pablo de Blasis. Pro Werder budou další body ve hře v sobotu v duelu s Wolfsburgem, kdežto Mohuč doma přivítá poměrně překvapivě nestabilní výkony podávající Bayer Leverkusen.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele