13. kolo
03.12.2016 15:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:3

Nejdůležitějším mužem na trávníku byl při zápasu Wolfsburgu s Herthou jednoznačně domácí Paul Seguin. Nejdříve dostal svůj tým do vedení 2:1. Pak byl vyloučen. A v nastaveném čase sledoval, jak jeho o deseti hrající spoluhráči inkasují gól na 2:3.

První šanci utkání si na konto připsal Julian Schieber. Běžela teprve čtvrtá minuta, když svůj pokus z dobré pozici nasměroval přímo do náruče Diega Benaglia. O minutu později pálil Stocker a domácí gólman vyrážel na roh. Další střela už byla gólová. Valeriana Ismaela však nerozesmutnila. Naopak jej rozveselila.

Yannick Gerhardt využil mírného nedorozumění mezi hráči Staré dámy a zacentroval na zadní tyč, kde hlavičkoval Daniel Caligiuri. Rune Jarstein vyrážel k Borjovi Mayoralovi, který balon okamžitě poslal do sítě - 1:0. Jenomže vedení nevydrželo Vlkům příliš dlouho, neboť už za čtyři minuty se ukázkově z přímého kopu trefil Marvin Plattenhardt. Benaglio se stačil pouze ohlédnout - 1:1.

Nicméně uběhly dvě minuty a Wolfsburg znovu vedl. Prakticky hned po rozehrávce centroval Gerhardt za obranu, kde si počíhal Seguin a po zemi obstřelil Jarsteina - 2:1. Šlo o jeho první bundesligovou trefu. Pak už na delší dobu vzrušení ochablo a fanoušci a fanynky na stadionu zpozorněli až v nastaveném čase první půle. Pekarík centroval a Haraguchiho střela byla zblokována.

V jednapadesáté minutě zahrával Plattenhardt další standardní situaci. Kalouova hlavička však přeletěla zařízení. V 55. minutě chtěl vyzkoušet pozornost hostujícího brankáře Mario Gomez, ale jeho pokus nebyl z nejnebezpečnějších. V 69. minutě už se na nepříznivý stav nemohl dívat Alexander Esswein. Z dálky pravačkou napřáhnul a trefil přesně k tyči - 2:2.

V 75. minutě o sobě dal znovu vědět Plattenhardt a o vous to nevyšlo. Tři minutky před vypršením řádné hrací doby nedovoleně stáhnul na zem Seguin protihráče Salomona Kaloua. Zbytečný faul, jelikož kolem byli další tři hráči Wolfsburgu. Jednavacetiletý fotbalista dostal žlutou. A protože už předtím jednu měl, musel do šaten.

V první minutě nastavení nešikovně atakoval Plattenhardta Daniel Caligiuri a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. K němu se při absenci Vedada Ibiševiće postavil Salomon Kalou. Benaglia poslal na druhou stranu, takže pro svůj tým zařídil celkově už osmé vítězství - 2:3. Nedobrý závěr pro Vlky, kteří za týden zajíždějí do Mnichova. Hertha hraje s Brémami.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

SBR 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele