15. kolo
17.12.2016 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1:0

Wolfsburg po čtyřzápasovém útlumu znovu zabral. Poměrně překvapivě to odnesl Eintracht Frankfurt, který naopak od 1. října neprohrál.

Domácí byli aktivní už od úvodu zápasu. Hned v první minutě to z voleje zkoušel Paul Seguin a v minutě druhé hlavičkoval Mario Gómez. Ten nejdůležitější okamžik nejen prvního poločasu, nýbrž i celého zápasu, se zrodil po půl hodině hry. Julian Draxler zahrával z pravé strany rohový kop. Centr doletěl až na hlavu Jeffreyho Brumy, který se ukázkově prosadil z nějakých osmi metrů - 1:0.

Velký talent Julian Draxler si připsal ve dvanáctém zápase svou teprve první asistenci. A do konce první půle už se nic zaznamenáníhodného nestalo. Po změně stran se na první větší šanci čekalo deset minutu. Vlastně přišly hned dvě v rychlém sledu. Pod obě se podepsal Mario Gómez. Nejprve trefil jenom boční síť, a poté ztroskotal na vyběhnuvším Hradeckym.

V 65. minutě podle zkušeného rozhodčího Felixe Brycha fauloval ve vlastní šestnáctce Josuha Guilavogui protihráče Makota Hasebeho a kopala se penalta. Kopat se ale neměla, protože japonský reprezentant svůj pád nahrál. Spravedlnost ovšem zafungovala a Alexander Meier překopnul zařízení. Takže na konto si první proměněný pokutový kop v sezoně nepřipsal.

Už za minutu fauloval Caligiuri Anteho Rebiće, ale pán s píšťalkou si na další "pětku" netroufnul. V nastaveném čase se udála ještě jedna možnost. Neměl ji na svědomí nikdo z hostujícího celku, nýbrž domácí Julian Draxler a chyběly centimetry, aby Wolfsburg vyhrál o dvě branky. V posledním letošním duelu se střetne s trápící se Borussií Mönchengladbach, zatímco Orli budou chtít přezimovat na pohárových příčkách i po utkání s Mohučí.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krasny kurz na 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele