4. kolo
20.09.2016 20:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 1:5

Další pořádný příděl nadělila Borussia Dortmund. Tentokráte to schytal Wolfsburg, který před vlastními fanoušky obdržel od Tuchelovy družiny potupného bůra. Dvakrát se dnes trefil Pierre-Emerick Aubameyang, po jednom zásahu pak přidali Raphael Guerreiro, Ousmane Dembélé a Lukasz Piszczek.

Dortmund začal utkání skvěle a do vedení šel již po čtyřech minutách hry. Marc Bartra nádhernou kolmicí vysunul Guerreira a člen zlatého Portugalska na letošním Euru z úhlu i za pomoci drobné teče Vierinhi překonal Koena Casteelse střelou na předni tyč. Architekt gólové akce Marc Bartra si však radosti příliš neužil, zanedlouho musel totiž kvůli zranění přepustit své místo Matthiasi Ginterovi.

Ačkoliv výsledek hovoří jednoznačně, Wolfsburg si dnes vypracoval poměrně velké množství brankových příležitostí, bohužel pro domácí ale zůstaly nevyužity. Například ta po akci Jakuba Blaszczykowskeho, někdejšího hráče Borussie, po jehož průniku zakončoval ve stoprocentní pozici pouze do připraveného Bürkiho.

A tak přišel další trest. Aut Marcela Schmelzera prodloužil Guerreiro na Aubameyanga, který snadno pláchl obráncům a s lehkostí sobě vlastní pak pokořil i vyběhnuvšího Casteelse. Belgický gólman se poté vyznamenal, když výborně vyběhl a nedovolil skórovat Schmelzerovi. Na opačné straně Bürki dlouho zasahovat nemusel, Draxler i Gerhardt totiž v nadějných střeleckých pozicích mířili mimo.

Jednička Dortmundu se musela otáčet až v závěru úvodního dějství. Nejprve vychytal Maria Gómeze, následně bravurně vyrazil ránu Ricarda Rodrígueze z volného přímého kopu a poradil si i s projektilem Maximiliana Arnolda. Dvaadvacetiletý středopolař už potom na hřišti nic nepředvedl, neboť ho do druhého poločasu nahradil Paul Seguin. Utkání pak skončilo i pro Henriqueho, jehož nahradil Daniel Didavi a tato střídání se Dieteru Heckingovi docela vydařila.

V 51. minutě právě Didavi odcentroval, úplně volný Julian Draxler před prázdnou brankou i díky neskutečnému zákroku Bürkiho neskóroval a bývalý brankář Freiburgu si poté fantasticky poradil i proti dorážejícímu Gómezovi. Vlkům se však povedlo snížit záhy a opět se do akce zapojili oba střídající hráči. Paul Seguin našel na malém vápně volného Didaviho a ten nezištně uklidil míč do sítě.

Drama se ovšem nekonalo, právě naopak. Už v 58. minutě vyslal Guerreiro do úniku další pěknou průnikovou přihrávkou Gonzala Castra, který rovněž přišel na hřiště až po poločasové přestávce a sám před Casteelsem ještě připravil premiérový bundesligový gól pro Dembélého. Thomas Tuchel si musel mnout ruce, protože Castro asistoval i u čtvrté branky. Po Sokratisově výborné kolmici měl po Castrově centru tentokráte prázdnou svatyni Aubameyang a ten si v takových situacích ví rady.

Definitivní tečku za zápase udělal čtvrthodiny před koncem Lukasz Pisczek, jenž si naskočil na centr Guerreira od rohového praporku. Borussia se minimálně do zítřka dostala do čela Bundesligy, naopak Wolfsburg stále čeká na první domácí vítězství a s pěti body se krčí ve středu tabulky.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele