5. kolo
25.09.2016 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Schalke 04 2:1

Zápas dvou týmů, které ještě v této sezoně nepoznaly radost z vítězství nabídla aréna Hoffenheimu. Domácí, jenž tu hostili Schalke, však byli přece jen v mnohem lepší situaci než jejich soupeř z Gelsenkirchenu. Zatímco svěřenci Juliana Nagelsmanna si z předchozích utkání odnesli za čtyři remízy stejný počet bodů, Königsblauen se bez jediné výhry krčí na spodku bundesligové tabulky.

Do dnešního zápasu ovšem Schalke vstoupilo na výbornou - už ve čtvrté minutě se Choupo - Moting skvěle opřel do Goretzkova centru a kotel hostujících fanoušků mohl jásat, neboť Schalke svým druhým gólem v sezoně vedlo 1:0.

Radost z gólové převahy však mohla hostům vydržet pouhých pět minut - v deváté minutě se totiž do velké šance dostal domácí Kramarič, ale jeho rána mířila nad břevno. Branky se tak Hoffenheim dočkal až v minutě sedmnácté a znovu u toho byl domácí útočník. Tentokrát si bývalý hráč Leicesteru naskočil na povedený centr Pavla Kadeřábka a bylo srovnáno. Český reprezentační obránce si navíc připsal první asistenci v nové bundesligové sezoně.

Těsně před koncem prvního dějství nakonec domácí dosáhli úplného obratu. Ve čtyřicáté první minutě poslal Demirbay v šestnáctce skvělý balon na správném místě nabíhajícímu Ruppovi a německý záložník poslal svůj tým do vedení 2:1.

Druhý poločas příliš zajímavých šancí divákům nenabídl, a tak bylo největší příležitostí druhé pětačtyřicetiminutovky zřejmě tlak Königsblauen v šestnáctce v domácích v nastaveném čase. K vyrovnávacímu gólu byl poměrně blízko Riether, když se pokoušel do branky usměrnit centr z pravé strany, avšak míč minul a Hoffenheim si připsal první letošní vítězství.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele