31. kolo
30.04.2017 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:0

Hoffenheim v boji o přímou účast v příštím ročníku Ligy mistrů zvládl na poslední chvíli souboj s Frankfurtem a díky brance v závěrečné minutě zápasu zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu se v tabulce udržel na toužebné třetí pozici s osmapadesáti body a před největším rivalem z Dortmundu má stále jednobodový náskok. Hosté ještě nemají jistou záchranu a jsou jedenáctí s jednačtyřiceti body, navíc se jim vzdálila Evropská liga.

Duel nebyl od samého začátku nijak bohatý na vyložené příležitosti, více si jich přeci jen vypracoval TSG. Do první možnosti se dostal v 7. minutě, kdy Amiri šikovně vysunul Kramariče a ten vystřelil z levé strany pokutového území, ovšem jeho pokus dokázala na poslední chvíli odvrátit hostující defenzíva. V polovině úvodního dějství se z úhlu řítil na brankáře Hradeckého aktivní Kramarič, ale svou přihrávkou nikoho ze spoluhráčů nenašel.

Ve 26. minutě po nahrávce do volného prostoru převzal balón český krajánek Pavel Kadeřábek, který následně z pravé strany přihrával před branku, kde nejprve Wagner promáchl a od nohy za ním stojícího Amiriho skončil balón na bližší tyči. Po změně stran Eintracht přeci jen zvýšil aktivitu a v 54. minutě rozvlnil síť, jenže po střílené přihrávce Fabiána a teči Abrahama nemohla být branka uznána kvůli ofsajdovému postavení.

V 82. minutě svedl sprinterský souboj hostující útočník Seferovič a domácí obránce Vogt. Útočník Frankfurtu nakonec zakončoval v pádu a na gólmana Baumanna si nepřišel. Vzápětí se dožadoval odpískání pokutového kopu, nicméně rozhodčí jasně naznačil, že k porušení pravidel nedošlo. Když už se zdálo, že se oba celky rozejdou smírně bez branek, tak v 90. minutě zčista jasna udeřil sedmadvacetiletý obránce Benjamin Hübner.

Ten si naskočil na rohový kop Rudyho a hlavou usměrnil balón do horního rohu, Hradecky neměl nejmenší šanci zasáhnout. Hoffenheim v příštím kole zavítá na půdu úhlavního konkurenta z Borussie Dortmund a při případném vítězství se může výrazně přiblížit k milionářské soutěži, Frankfurt přivítá zachraňující se Wolfsburg.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele