13. kolo
03.12.2016 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 4:0

Hoffenheim překvapivě snadno smetl Köln a čeká, jak odpoví Eintracht Frankfurt. Kozli naopak po druhé prohře z posledních čtyř utkání vypadli mimo pohárové příčky.

Kdyby ve 2. minutě nestál Anthony Modeste v ofsajdu, klidně to mohlo všechno dopadnout jinak. I když ... hned následující akce týmu Juliana Nagelsmanna ukázala, jak v obrovské pohodě se nachází a s jak obdivuhodnou lehkostí hraje. Akci, jíž zakončoval střelou zpoza vápna Andrej Kramarić, chyběl jenom gól.

Ten se dostavil po následném rohovém kopu. Benjamin Hübner nasměroval svou hlavičku pouze do břevna, nicméně Sandro Wanger stál přesně tam, kde stát měl a z malého vápna pro loni čtrnáctigólového střelce opravdu nebyl problém skórovat - 1:0. Hosté se snažili odpovědět prostřednictvím Modesteho a Risseho, jemuž chyběly centimetry. To samé vlastně platí i pro šanci Marcela Hartela.

Ve 39. minutě už to bylo 2:0. Nadiem Amiri poslal do vápna přihrávku, která se zdála být ztracenou. Jenže Frederik Sorensen situace poněkud podcenil a díky tomu se k míči dostal Jeremy Tojan a nasadil Thomasi Kesslerovi stylové housle. Po prvním pětačtyřicetiminutovce měli tedy domácí nakročeno k další neprohře.

Peter Stöger pak poslal čerstvé síly do ofenzivy, jenže mu to nebylo nic platné, jelikož v 67. minutě se prosadil znovu Sandro Wagner. Mark Uth zahrával od postranní čáry na pravé straně hřiště přímý kop. Obrana Kozlů značně zaspala, takže kdyby hlavou neproměnil Wanger, zřejmě by tak učinil některý ze dvou jeho spoluhráčů - 3:0.

Ještě jeden hřebíček na cestu do Kolína nad Rýnem si Hoffenheimští pro svého soupeře schovali na devětaosmdesátou minutu, kdy po další precizní akci vesměs na jeden dotek a Toljanově přihrávce zakončil chytře pravačkou Mark Uth - 4:0. Kozli budou napravovat nepovedený zápas proti Borussii Dortmund a Hoffenheim vyzve v ostře sledovaném klání Eintracht Frankfurt.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele