29. kolo
16.04.2017 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SV Darmstadt - Schalke 04 2:1

Darmstadt sice přehrál Schalke, ale ve finále mu to zřejmě nebude nic platné. Ani die Königsblauen ještě nemají vůbec nic jistého.

Úvodní příležitost si sice připsal na konto hostující Daniel Caligiuri, nicméně úvodní gól vsítili domácí. Gondorf výborně poslal dopředu Marcela Hellera, který z pravé strany nahrával před bránu Mariovi Vrančićovi, na něhož obrana Schalke úplně zapomněla, takže pro něj nebyl nejmenší problém překonat Ralfa Fährmanna - 1:0.

Chvíli poté se o vyrovnání snažil Donis Advijaj. Jenomže marně. Ten samý hráč to neúspěšně zkoušel i v jednadvacáté minutě. Mezi jeho první a druhou šancí se neujaly ani možnosti Kehrera, Badstubera a Burgstallera. A svěřenci Markuse Weinzeirla tlačili soupeře i nadále. Ze střední vzdálenosti testoval Esserovu pozornost Max Meyer. Pak přišla řada na standardku v podání Johanesse Geise.

Na druhé straně hřiště z hranice pokutového území tvrdě pálil Heller. První poločas nakonec přinesl jenom tu jednu trefu. Po změně stran se vlastně jelo nadále podle zajetého scénáře z prvního dějství. Na úvod spálili své příležitosti Burgstaller a Coke. V 56. minutě se rozehrávky další standardky chopil Geis, načež hlavou minul Thilo Kehrer.

O dvě minutky později zapískal rozhodčí Patrick Ittrich proti Darmstadtu poměrně spornou penaltu. K míči si sebevědomě stoupnul Guido Burgstaller, ovšem Michaela Essera nepřelstil. Také další šance celku z Gelsenkirchenu zůstala nevyužita. Na druhé straně se do balonu pořádně opřel Jerome Gondorf a Fährmann musel vyrážet.

Teprve v 75. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Aogo nacentroval rovnou před bránu na hlavu Cokeho, pro něhož vlastně nebyl větší problém se prosadit - 1:1. Na začátku závěrečné desetiminutovky by se hnal sám na bránu Sven Schipplock. Kdyby ho ovšem nezastavil Thilo Kehrer. Vyfasoval tedy druhou žlutou a musel ze hřiště.

Domácí využili početný výhodu a v nastaveném čase. Standardní situace přinesla signál, který málem nevyšel. Ke střele se však dostal nejprve Aytac Sulu, a poté Jerome Gondorf, jenž zblízka napálil balon do sítě - 2:1. Pro Schalke dvanáctá porážka, pro Darmstadt pátá výhra. I kdyby ale Fringsův tým zvítězil ve všech dalších duelech, stejně to nemusí stačit na udržení v Bundeslize.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele