27. kolo
05.04.2017 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SV Darmstadt - Bayer Leverkusen 0:2

Leverkusen zabral a po šestizápasové pauze získal plný počet bodů. Naopak osud Darmstadtu zdá se býti definitivně zpečetěn.

První šance duelu hned přinesla první branku. V 15. minutě přešli die Werkself do rychlého protiútoku, který však na soupeřově polovině hřiště pořádně zpomalili. Přesto se díky sérii přihrávek propracovali až do velkého vápna, kde tu poslední zařídil pro lépe postaveného Juliana Brandta Kevin Volland. Dvacetiletý útočník, který údajně přilákal zájemce z mnichovského Bayernu, se prosadil přízemní střelou z voleje na vzdálenější tyč - 0:1.

Další příležitost o třiadvacet minut později zaznamenal Kai Havertz. Michael Esser však jeho pokus za svá záda nepustil. Na druhé straně zastavil Ömer Toprak nedovoleně před vlastní šestnáctkou unikajícího Maria Vrančiće a viděl žlutou kartu. K přímému kopu se postavil sám faulovaný a levačkou napálil břevno.

Statistiky ukázaly, že Bayer byl v prvním poločase lepším týmem, ale vedení o jeden gól ve fotbale vůbec nic neznamená. V 52. minutě došlo ve velkém čtverci k souboji Hollanda a Vollanda, přičemž se měla pískat penalta ve prospěch družiny Tayfuna Korkuta. Rozhodčí Benjamin Brand však nechal pokračovat ve hře.

Hosty to ale mrzelo jenom čtyři minutky. Pak poslal Brandt z levého křídla přihrávku před bránu, kde nepřehledné situace využil Kevin Volland a z otočky skóroval rovnou pod břevno - 0:2. Stylově tak oslavil své 150. bundesligové vystoupení. Vyrovnáno mohlo být zásluhou Felixe Platteho a Jana Rosenthala, nicméně jejich šance se gólovými nestaly.

Naopak domácí mohli inkasovat debakl, kdyby své dobré možnosti proměnili Volland, Brandt a Havertz. Leverkusenští si jistě trochu zvedli sebevědomí. Budou jej potřebovat, neboť o víkendu zajíždějí do Lipska. Poslední Darmstadt čeká zřejmě vůbec nejdůležitější klání. V Audi-Sportparku se utká se zatím předposledním Ingolstadtem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
HunterRomario

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele