6. kolo
02.10.2016 17:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 4:0

Zatímco vstup do základní skupiny Evropské ligy vyšel Schalke na výbornou, v domácí soutěži to byl až do dnešního dne obraz bídy a utrpení. Nový trenér Weinzierl nedokázal s mužstvem v pěti zápasech uhrát jediný bod a slavný klub z Gelsenkirchenu tak zaznamenal suverénně nejhorší vstup do bundesligové sezony ve své historii. Příležitost konečně nakročit k lepším zítřkům dostali Königsblauen proti Gladbachu, který naopak v týdnu sahal po nadějném výsledku v Lize mistrů v utkání s Barcelonou.

První skutečně zajímavý moment však utkání nabídlo až ve dvaapadesáté minutě, kdy po faulu Traorého v šestnástce dostali domácí příležitost skórovat ze značky pokutového kopu. Tu ranou k pravé tyči Sommerovy svatyně využil Choupo-Moting a Schalke vedlo 1:0.

Další důvod k radosti přišel pro domácí příznivce už za čtyři minuty, když dostal od Kolašinace vynikající pas do šesnáctky Embolo a letní posila z Basileje zvýšila už na rozdíl dvou branek. Smrtící šestiminutovku završil pro hosty z Gladbachu v osmapadesáté minutě povedený brejk Schalke, na jehož konci byla střela Goretzky, na kterou už byl Sommer krátký.

Čtvrtou a definitivní ránu zasadili Königsblauen nebohé Borussii v třiaosmdesáté minutě, kdy Embolo vystihl mizernou zpětnou přihrávku Christensena a svůj samostatný zájezd završil svým druhým dnešním gólem.

Fanoušci týmu z Gelsenkirchenu tam můžou po šesti zápasech konečně slavit, jejich klub slaví zasloužené první tři body v sezoně a odrazil se z posledního místa tabulky, které nyní okupuje Ingolstadt.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové book , proč je domácí celek favorit?

Reagovat
šolim

Protože Gladbach hraje venku taky tužku a Schalke jde pomalu formou nahoru a doma se jim s nimi docela daří. Remíza.

Reagovat
Bastaron

V EL možná, ale v BL je to tragické od Schalke.

Reagovat
šolim

Zas tak tragicky to nevypadalo, ale taky jsem nečekal takovou dardu!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřit book se nevyplácí. Viz.taktéž Machačkala.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

no taky nechapu oni dali dva goly v peti zapasech a jsou favoriti jo???

ty vole jestli to bude 1-0 tak uz verim na pohadky

ale vsadim dvojecku a tip 1-5

Reagovat
šolim

Pěkný tip, asi musíš být ve vatě. Nejspíš to však je jen plácání nesmyslů!

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz byl maly protoze ta pozice tymu neodpovida kvalite kadru a kazdy vi ze schalke uz jednou zabrat musi, A to se stalo prave dnes. 4:0 !!

Reagovat
El Cid z City

:

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele