14. kolo
11.12.2016 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 0:1

Jedním ze šlágrů třináctého bundesligového kola byl nepochybně souboj dvou týmů, jenž zatím rozhodně neokupují pozice, jenž si před sezonou vytyčily. Ambiciózní celky Schalke a Leverkusenu se dnes potkaly coby osmé a deváté mužstvo německé ligové tabulky a oba týmy tak chtěly v zápase vyhrát, aby jim zisk tří bodů pomohl poskočit v pořadí výše.

Velkou čáru přes rozpočet však domácím fotbalistům v tomto ohledu udělala už čtvrtá minuta. To udělal totiž zcela hloupou chybu v rozehrávce Kolašinac, čímž dostal do úzkých kolegu z brany Nalda - zkušený brazilský stoper pak ve snaze zabránit jasné šanci Leverkusenu neměl jinou možnost než zkosit unikajícího Javiera Hernandeze k zemi a sudí byl nekompromisní - bývalý obránce Wolfsburg dostal červenou kartu a Königsblauen byli od čtvrté minuty na trávníku v deseti.

Příležitost využít přesilovku měl ve třicáté třetí minutě Stefan Kiessling, dlouholetá útočná opora Bayeru však s pěkným pasem za obranu, jenž mu adresoval Hakan Calhanoglu, nenaložil nejlépe, a Fährmannovu branku vůbec netrefil. Další dobrou příležitost dostat Werkself do vedení měl už zmiňovaný Javier Hernandez. Mexický reprezentant se dostal v osmdesáté šesté minutě do přímé blízkosti Fährmanna, ale německý gólman vytáhl parádní zákrok ramenem a inkasování nepřipustil.

Čisté konto si však Ralph Fährmann ze zápasu neodnesl. Bayer svou téměř celý zápas trvající početní převahu nakonec dokázal využít v samém závěru druhé půle. Hakan Calhanoglu poslal do šestnáctky přihrávku na zcela osamoceného Stefana Kiesslinga, jenž dal vzpomenout na své nejlepší kanonýrské šance a suverénně zavěsil. Hosté tak vyhráli v Gelsenkirchenu 1:0 a připisují si cenné tři body do bundesligové tabulky, Schalke potřetí v řadě prohrálo.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SBR1

Reagovat
smazaný uživatel

V piči

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele