8. kolo
23.10.2016 17:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 3:0

Schalke se začíná vyhrábávat z výsledkové krize. Doma si vcelku jednoznačně poradilo s Mohučí a v Dortmundu vědí, že před derby příští víkend bude třeba se mít na pozoru.

Do dvacáté minuty byli aktivnější hosté, ale pak přišel na pořad podvečera první důležitý okamžik. Na svědomí ho měl Nabil Bentaleb, kterému na hranici vápna sklepl hrudí Franco Di Santo. A následná střela jednadvacetiletého záložníka? Ta byla náramná - 1:0. Die Königsblauen si nadále udržovali převahu, ale z ní nepramenily žádné příležitosti.

Jediným zaznamenáním momentem ve zbytku prvního poločasu byla tak možná možnost, do které se dostával Jhon Córdoba. Kolumbijský forvard obehrál Matiju Nastasiće, jenže balon si příliš předkopnul, takže akorát fauloval Ralfa Fährmanna a dostal žlutou kartu. Hned po změně stran ale Schalke znovu úřadovalo.

Bussmann zahrál rukou, ale rozhodčí Siebert nedbal signalizace asistenta a nechal pokračovat ve hře. Di Santo převzal míč u brankové čáry, načež přihrál zpět na Maxe Meyera a ten nedal Lösslovi šanci zasáhnout - 2:0. Córdoba mohl za sedm minut snížit. Poté, co Fährmann chyboval však poslal balon vedle brány.

Kdo ví, jak by se odvíjela zbývající půlhodinka, kdyby proměnil. Takhle při dvougólovém vedení tým Markuse Weinzierla udeřil potřetí. Tentokrát zavezl balon po levé straně do vápna Kolašinac, načež dával zpět pod sebe, kde z první po zemi střílel Nabil Bentaleb - 3:0. V závěru se ještě o slovo přihlásil Naldo, nicméně skóre se už nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele