24. kolo
11.03.2017 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 1:1

Freiburg sice nad Hoffenheimem vedl, nicméně nakonec si oba soupeři body rozdělili. Ty úplně nejdůležitější okamžiky se odehrály v rozmezí dvou minut.

O první šanci zápasu se postaral v 9. minutě domácí Mike Frantz. Na hranici pokutového území to ale netrefil úplně podle představ. Poté se do vápna dostal Andrej Kramarić, načež posunul balon Sandro Wangerovi, jehož ovšem vychytal střelecký úhel zmenšivší Alexander Schwolow. Za chvíli střílel sám Kramarić, ale jeho pokus ve správný moment zblokoval Schuster.

Chorvatský útočník byl hodně vidět i nadále. Ve 25. minutě rozehrával přímý kop. První pokus skončil ve zdi, následný úchvatný halfvolej vyrazil Schwolow s vypětím všech sil na tyč. Převahu TSG mohli korunovat úspěchem Stefan Zuber a Jeremy Toljan, nicméně se tak nestalo. Za Freiburg se toužil prosadit Maximilian Philipp, leč Baumann vyrážel na roh.

Po změně stran se pořádně opřel do balonu Zuber a brankář musel boxovat. Šestapadesátá minuta přinesla první trefu utkání. Niederlechner si vřítil do šestnáctky, kde jej nedovoleně atakoval Kevin Vogt. Philipp se ujal nařízené penalty a kvůli Oliveru Baumannovi ji neproměnil. Bohužel pro hosty ale neodvrátil exekutorovu šťastnou dorážku - 1:0.

Hned za čtyři minuty si však na druhém konci hrací plochy udělal prostor Kramarić, i když se tím vyhnal z vápna. Přesto vyslal na zadní tyč parádní střelu, která i díky spolupráci s vnější stranou tyče zapadla k údivu téměř všech do brány - 1:1. Ve zbytku tohoto klání měli více příležitostí Hoffenheimští, leč tu největší spálil Janik Haberer, když trefil pouze levou tyčku.

Tým Juliana Nagelsmanna zůstává čtvrtý, přičemž stáhnul náskok Dortmundu na jeden jediný bod. Ovšem zároveň se musí mít na pozoru před dotírající Herthou Berlín, která právě Černožluté v rámci tohoto kola porazila. Příště na Hoffenheim čeká bayer Leverkusen. Freiburg zajíždí do WWK Areny v Augsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele