33. kolo
13.05.2017 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - FC Ingolstadt 04 1:1

Freiburg remizoval s Ingolstadtem, takže die Schanzer jistojistě doprovodí Darmstadt do 2. Bundesligy. Naopak nejlepší šance na postup mezi elitu mají Stuttgart, Braunschweig a Hannover.

První šance utkání se zrodila ve 2. minutě. Na svědomí ji měl Pascal Gross, nicméně Schwolow vyrazil. Podobně to mezi oběma dopadlo i o čtvrt hodiny později. Mezitím se připomněl ještě Dario Lezcano. Za Freiburg se osmělil až ve 20. minutě Florian Niederlechner. Rovněž neúspěšně. Na první branku se tedy čekalo až do 31. minuty.

Právě Niederlechner posunul centr za sebe, kde zaváhala obrana, takže se mohl Maximilian Philipp rozmyslet, kam balon pošle. Zvolil přízemní střelu na vzdálenější tyč, podél Martina Hansena - 1:0. Hosté nechtěli zůstat pozadu, neohroženě se pustili do ofenzivy (však také neměli, co ztratit) a ještě do poločasového hvizdu stačili vyrovnat.

Marcel Tisserand se nadechnul k velkému sólu, kterému chyběla akorát ta gólová tečka. Nekonala se pouze proto, že Alexander Schwolow včas vyběhnul. Nicméně balon se odrazil k Lezcanovi, který jej hlavou okamžitě nasměroval za brankovou čáru - 1:1. Po změně stran rozehrál standardní situace Christian Günter, leč ingolstadtská obrana si poradila jak s pokusem Niederlechnera, tak s dorážkou Nicolase Höflera.

V 53. minutě výborně zmařila domácí jednička radost Mathewovi Leckiemu, jenž se snad dočká první trefy v sezoně na závěr proti Schalke. Další příležitosti patřily Suttnerovi a Cohenovi. Jenomže svěřencům Maika Walpurgise prostě nebylo dáno, aby vstřelili alespoň ten jeden gól, který by je udržel ve hře o udržení až do čtyřiatřicátého kola. Freiburg v něm zajíždí do Mnichova, takže k udržení Evropské ligy bude zřejmě zapotřebí i trochu toho štěstíčka.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po třech zápasech je Freiburg doma opět vypsán jako favorit. Jen tak mimochodem - předcházející tři zápasy vyhrál vypsaný jako outsider.Udělá si z nás piču a prohraje ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele