17. kolo
20.01.2017 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - Bayern Mnichov 1:2

Druhá polovina bundesligové sezóny začala trápením Bayernu, který na půdě Freiburgu ovšem nakonec dokázal vydřít těsné vítězství a nadále tak povede soutěž s minimálně tříbodovým náskokem. Výhru 1:2 zajistil obhájci titulu polský kanonýr Robert Lewandowski.

Freiburg svého věhlasného soka zaskočil hned v samém úvodu utkání. Na promrzlém terénu Vincenzo Grifo pěkným obloučkem za obranu vysunul Janika Haberera a dvaadvacetiletý útočník z úhlu překonal Manuela Neuera přesnou střelou na zadní tyč. Výrazně favorizovaní hosté se poté dlouho nemohli dostat do hry, a ačkoliv drželi míč, brankář Alexander Schwolow mohl být dlouho v klidu.

Vyrovnat se Ancelottiho družině povedlo až v 35. minutě a to nezvykle z rohového kopu. Na centr Douglase Costy si naběhl důrazný Robert Lewandowski, a i když si Schwolow na balón sáhl, vytěsnit jej mimo tři tyče již nedokázal a do kabin se tak šlo za nerozhodnutého stavu.

Jednička domácích měla více práce až po změně stran. V 56. minutě ho parádní střelou ze střední vzdálenosti prověřil Arjen Robben a Schwolow musel předvést neméně kvalitní zákrok. Bavoři často branku Freiburgu ohrožovali z větší dálky, i díky pozornému Schwolowovi to však vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně.

Ještě v 88. minutě mohl vrátit vedení červenočerným někdejší hráč Bayernu Nils Petersen, po pěkném centru z pravé strany ale na zadní tyči z voleje nepropálil připraveného Neuera a to ho následně muselo velice mrzet. Po individuálním průniku střídajícího Ribéryho si totiž prostor v šestnáctce dokázal udělat Lewandowski a svým druhým gólem v zápase rozhodl o třech bodech pro hosty.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (8)

Přidat komentář
johnn

0:2 Konečne sa to začne

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
manuelo neuero

Guardiolova parta - to už ńákou chvilku ne

Reagovat
manuelo neuero

Zítra ale ještě k dispozici Pepu Guardiolovi určitě nebudou... - tak to asi opravdu ne, když trénuje man city

Reagovat
smazaný uživatel

3 promile?

Reagovat
manuelo neuero

Tak to už konečně změnili na ancelottiho

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne, taková minela. Sorry, samozřejmě, že Ancelottiho.

Reagovat
smazaný uživatel

RS zase na lavičce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele