28. kolo
08.04.2017 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:0

Freiburg díky Petersenově gólu nechává Mohuč v nepříjemné situaci. Sám se naopak znovu posunul na pohárové příčky.

První se pokusil ohrozit branku soupeře hostující Yoshinori Muto, ale nic z toho nebylo. Následně obešel dva protihráči Vincenzo Grifo, načež se rozhodnul, že z hranice šestnáctky vystřelí. Nebyla to snad úplně marná střela, ale Jannik Huth ji kryl. Ve zbytku první půli se hrálo spíše opatrněji, takže se vyložená příležitost neurodila.

Ve 48. minutě to z prostoru mezi hranicí malého vápna penaltovým puntíkem zkoušel akrobaticky ze vzduchu Janik Haberer, ale minul. Chviličku poté se do balonu opřel Pablo de Blasis a z nějakých osmi metrů přinul Schwolowa k dobrému zákroku. Za chvíli se zase připomenul Grifo, nicméně gólová radost se ještě nekonala.

V 64. minutě centroval do vápna Daniel Brosinski. Dobrý balon dopadnul až na hlavu Jhona Córdoby, který zblízka přestřelil. Za několik okamžiků se ocitnul kolumbijský útočník sám ve vápně. S balonem se rychle otočil, jenže následně nedokázal míč efektivně trefit, čímž v podstatě jen potvrdil, že se nenachází v optimální formě.

Nils Petersen si v 70. minutě počínal o poznání lépe. Přišel na hřiště, sledoval, kterak hosté nepřesvědčivě odvrátili balon, který Kübler vrátil do vápna, kde jej dva hráči nezachytili, takže Petersen mohl z bezprostřední blízkosti zakončovat - 1:0. Die Nullfünfer ještě protestovali, ale o žádný faul se nejednalo, jelikož svého spoluhráče sejmul sám Huth. Osmadvacetiletý forvard tak mohl slavit svůj osmý gól v sezoně.

Odpovědět toužil Córdoba, jenomže zase to nevyšlo. Martin Schmidt pak poslal do hry čerstvé síly, nicméně jeho družina se zmohla akorát na dalekonosný pokus Fabiana Freie, s nímž si výtečně poradil Alexander Schwolow. Mohuč tedy bude muset podat příští týden proti Herthě mnohem lepší výkon. Freiburg zajíždí do Lipska.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele