20. kolo
12.02.2017 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FC Köln 2:1

Köln propásnul příležitost vrátit se zpět na pohárové příčky. Tentokrát nestačil na Freiburg, který na svého soupeře ztrácí už jenom tři body.

Hostující Leonardo Bittencourt nastoupil ke svému stému utkání v Bundeslize a v 19. minutě sledoval, kterak míči po Torrejónově hlavičce zabraňuje v cestě do sítě branková konstrukce. Kozli zahrozili až ve 27. minutě, ale Hector po Osakově centru hlavou bránu netrefil. Další akce už byla ke škodě celku z města nad Rýnem gólová.

Vincenzo Grifo dostal hodně prostoru, takže si došel až do vápna. Vypálil a balon se po teči opřel o spodní stranu břevna, dopadl na zem a odrazil se zpoza brankové čáry zpět do hřiště. Dalo by se napsat, že šlo o podobnou trefu, jakou zaznamenal Frank Lampard na mistrovství světa v Jihoafrické republice v osmifinále s Německem, akorát s tím rozdílem, Grifovi byla uznána - 1:0.

Že by si ale mohli Freiburgští dlouho jásat, to rozhodně ne. Už za sedm minut bylo totiž srovnáno. Jonas Hector přihrál na hranici šestnáctky Bittencourtovi, který ostrou přízemní střelou protáhnul Schwolowa, jenž tedy balon pouze vyrazil a pro dobíhajícího Anthonyho Modesteho už nebyl vůbec žádný problém zacílit do odkryté klece - 1:1.

Francouzský útočník se prosadil už pošestnácté a chybí mu jediný zásah na Pierra Aubameyanga, který vévodí tabulce střelců. Po dvaceti kolech mohli mít oba na kontě stejný počet branek, nicméně akce z 50. minuty tohoto duelu nakonec nebyla oceněna třešničkou v podobě gólu. Ten rozhodující padnul v minutě sedmasedmdesáté.

A většina příznivců na Mage Solar Stadionu se mohla radovat, protože si ho připsal Maximilian Philipp. Vincenzo Grifo parádně zakroutil přímý kop. Thomas Kessler jej s vypětím všech sil zastavil, ale protože obrana zaspala, Köln prohrál. Příště se bude muset proti Schalke předvést v lepším světle. Freiburg zajíždí do Hamburku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele