26. kolo
01.04.2017 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

RB Lipsko - SV Darmstadt 4:0

Fotbalistům Lipska se v posledních utkáních nedaří, na titul už mohou zapomenout a budou mít co dělat, aby ubránili druhé místo před soupeři z Dortmundu a Hoffenheimu. Proti Darmstadtu, jemuž v tabulce patří poslední příčka a zcela jednoznačně míří do druhé ligy, však byli jasným favoritem a nic jiného než tři body pro svěřence Ralpha Hasenhüttla nepřipadalo v úvahu.

To se potvrdilo už v úplném úvodu, již po dvanácti minutách se po střele Forsberga dostal k balonu Naby Keita, jenž prudkou ranou propálil Fernandese a Rudí býci po trefě talentovaného středopolaře vedli 1:0.

Do konce prvního dějství měli ještě hráči Lipska mnoho šancí, jmenovitě Forsberg, Sabitzer a Burke, avšak ani jeden střelecký pokus v brance Darmstadtu neskončil. Na přestávku se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí mužstvo.

Druhý gól lipští přidali v minutě šedesáté sedmé. Halstenberg přihrál volnému Forsbergovi, jehož rána skončila v síti. V sedmdesáté druhé minutě navíc šli hosté do deseti, když po druhé žluté kartě hřiště opustil Sirigu, jenž podkopl Keitu.

Přesilovku RB využili už za pár minut, když se po rohovém kopu prosadil stoper Willi Orban, jenž vstřelil svou třetí branku v ročníku. Na konečných 4:0 o dvě minuty později skóre upravil autor první branky zápasu Naby Keita.

Lipsko tak s přehledem zvládl duel proti outsiderovi Bundesligy a zůstává na stříbrné pozici v tabulce, to Darmstadt sestup na devadesát devět procent nemine.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele