13. kolo
03.12.2016 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

RB Lipsko - Schalke 04 2:1

Fotbalová pohádka Lipska pokračuje, družina Ralpha Hasenhüttla na vlastním stadionu porazila ambiciózní Schalke a stále se drží na samém vrcholu Bundesligy. Nutno dodat, že dnešnímu utkání by vzhledem k průběhu určitě více slušela remíza, na to se však samozřejmě nehraje. Významnou postavou se dnes stal Sead Kolašinac, který si dnes připsal dva góly, jeden z nich ale do své branky.

Velmi důležitý moment zápasu nastal již po pár vteřinách. Timo Werner se z úhlu hnal sám na Fährmanna a hlavní rozhodčí Bastian Dankert po nepatrném kontaktu Wernera s brankářem odpískal velice přísnou penaltu. Ralf Fährmannem se divil marně a všechny protesty přišly vniveč, z pokutového kopu pak sám faulovaný s velkým přehledem vyrovnal.

Zaskočené Schalke se z brzy inkasovaného gólu dokázalo otřepat a ještě v prvním poločase vyrovnat. Centr Johannese Geise prodloužil na Leona Goretzku do obrovské šance Maxim Choupo-Moting, talentovaného záložníka ovšem vychytal skvělý Gulácsi, na dorážku Kolašinaće už ale nedosáhl.

Jenomže druhé dějství začalo úplně stejně jako to první. Centr Emila Forsberga z přímého kopu si za záda zkoprnělého Fährmanna srazil nešťastník Kolašinac a Lipsko opět vedlo. Ralf Fährmann potom předvedl zákrok kola, když fantasticky vyškrábl hlavičku Halstenberga a udržel Königsblauen ve hře.

Avšak na opačné straně se blýskl také Péter Gulácsi. Maďarský brankář vyrazil přímý kop Geise a vychytal i o pár momentů později zakončujícího Choupo-Motinga. O body se bojovalo až do samého závěru, hosté hru otevřeli a domácí chodili do rychlých brejků. Jeden takový zakončoval Forsberg, míč ovšem na brankové čáře zastavil ledově klidný Naldo. Bohužel tím Schalke nepomohl ani k remíze.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

držet čelo

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
hromdopolice

dneska ta lipská krasojízda skončí - 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele