20. kolo
11.02.2017 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

RB Lipsko - Hamburger SV 0:3

O udržení bojující Hamburk potvrdil domácí vítězství nad Leverkusenem a Lipsku na jeho hřišti vrátil podzimní prohru 0:4. Svěřenci trenéra Ralpha Hasenhüttla totiž před vlastními fanoušky podlehli Rothosen překvapivě 0:3 a prohráli tak podruhé v řadě.

Velká část německých fanoušků Lipsku jejich letošní nevídané úspěchy nepřeje vzhledem k "umělému" původu klubu a nyní by se dalo říct, že konečně dochází na jejich slova "Lipsko brzy ztratí dech." Nicméně nováček nejvyšší soutěže ani dnes nepodal špatný výkon, více držel míč, jenže byl zoufale neefektivní. Vždyť z patnácti střel se ani jedna nevešla mezi tři tyče!

Naopak Hamburk těžil především ze standardním situacím a díky účelnému fotbalu podruhé za sebou nejenže vyhrál, ale navíc udržel i čisté konto. První gól vsítil v 18. minutě Kyriakos Papadopoulos, když si naskočil na přesný centr Nicolaie Müllera od rohového praporku a prudkou hlavičkou nedal Gulácsimu, který už před tím předvedl dobrý zákrok proti Woodovi, žádnou šanci.

Takřka totožná situace se opakovala šest minut nato, roh opět zahrával Müllera, tentokráte našel hlavu Walace a ten zajistil hostům dvougólový náskok. Hosté byli postupem času stále více nervózní, což se projevovalo i při některých sporných výrocích rozhodčího. Vázla navíc také souhra v útočné fázi a Rothosen chodili do rychlých brejků.

Otevřená obrana nechávala prostor pro samostatné nájezdy, jeden takový ještě neproměnil Dennis Diekmeier, když Gulácsiho sice přeloboval, míč však skončil na břevně. Lépe se již vedlo v samém závěru Aaronu Huntovi, který další rychlý protiútok zakončil bezpečně střelou do odkryté brány. Jednoduchou pozici mu připravil znovu Nicolai Müller, jenž si tak dnes připsal hned tři asistence.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

trefil jsi to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele