4. kolo
21.09.2016 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

RB Lipsko - Borussia Mönchengladbach 1:1

Nováčci z Lipska vstoupili do své historicky první bundesligové sezony dobře a příležitost přidat další tři body měli proti mimořádně těžkému soupeři. Do Red Bull Areny totiž přijel účastník Ligy mistrů Mönchengladbach, který naposledy vypoklonkoval výhrou 4:1 z trenérské sesle v Brémách Viktora Skripnika.

Že se s týmem Ralpha Hasenhüttla letos skutečně musí počítat, ukázala už šestá minuta. K radosti domácích svůj další letošní gól přidal Timo Werner po skvělém centru od Poulssena a zatím se jeho letní příchod ze Stuttgartu RB rozhodně vyplácí.

Hosté měli možnost srovnat skóre v sedmadvacáté minutě, kdy si na centr Andrého Hahna naběhl Fabian Johnson, avšak americký záložník natrefil pouze břevno Gulásciho branky. Ještě do poločasu mohl přidat druhý gól Lipska Halstenberg, ale netrefil se mezi tři tyče.

Už už to vypadalo na další tři body pro ambiciózní bundesligové greenhorny, ale výrazně proti byl dnes už jednou zmíněný Fabian Johnson. Borussia ve čtyřiaosmdesáté minutě rozjela zajímavou akci, kdy se přes Wendta, Hahna a Stindla míč postupně dostal na pravou stranu k Johnsonovi, který se tváří v tvář Gulácsimu už tentokrát nemýlil a srovnal skóre zápasu na 1:1.

Rudí býci však nakonec mohli duel stejně ovládnout - to by však proti Burkeově šanci nesměl chvíli po Johnsonově vyrovnání skvěle zasáhnout Yann Sommer. Další branky už se více než čtyřicet tisíc diváků na stadionu na východě Německa tento večer nedočkalo a museli se tak tentokrát smířit pouze s bodem. I přesto však mohou být s dosavadním průběhem německé soutěže spokojeni - po čtyřech kolech patří jejich celku šesté místo.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele