30. kolo
22.04.2017 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 1:0

Byla to sice fuška, ale Hertha nakonec potvrdila sílu na domácím stadionu. Na Ligu mistrů už to zřejmě stačit nebude, ale Evropská liga by měla být jasnou záležitostí.

Hosté začali hodně aktivně a v rozmezí prvních šesti minut musel Rune Jarstein sáhnout pro dva důležité zákroky. Hned po několika sekundách hry vychytal nejprve Yunuse Malliho, a poté na něj nevyzrál ve výborné pozici se nacházející Mario Gómez. Dále byli více na balonu Dárdaiovi svěřenci, ale větší šanci si nevytvořili až do 38. minuty.

Tehdy to zkoušel Salomon Kalou, nicméně jeho pokus odrazil kolenem Riechedly Bazoer. Už předtím mířil po chybě reprezentanta Pobřeží slonoviny nad bránu znovu Gómez a tečku za prvním poločasem udělal nepřesnou ranou z přímého kopu Marvin Plattenhardt. Po změně stran se o slovo přihlásil Vedad Ibišević, nicméně Luiz Gustavo svému brankáři výrazně pomohl.

V 57. minutě centroval Malli z přímého kopu a balon za Jarsteinova záda dopravil Josuha Guilavogui. Branka však nemohla být uznána pro ofsajd. Takže udeřilo na druhé straně hřiště. Alexander Esswein centroval z pravé strany do vápna, kde si na balon naskočil Ibišević. Koen Casteels sice nejdříve jeho hlavu vykryl, nicméně na dorážku totožnou částí těla už nedosáhnul - 1:0.

Nedlouho poté zakončil rychlý brejk Kalou, jenže Casteels ho vychytal, díky čemuž zůstávali Vlci ve hře. Jejich největší šanci však zazdil Gómez, když z voleje z nějakých pěti metrů napálil břevno. Ve zbytku utkání už se vyložené příležitosti neurodily, takže platí, že z patnácti duelů na Olympiastadionu jich Stará dáma vyhrála hned dvanáct!

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipe , proč máš na Herthu vyžší kurz než na Šalke v předposledním kole? Chystá se něco?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele