26. kolo
31.03.2017 20:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 1:3

Páteční předehrávka slibovala zajímavý souboj o čtvrtou příčku zaručující kvalifikaci do Ligy mistrů a nutno podotknout, že očekávání byla naplněna. Utkání mezi Herthou Berlín a Hoffenheimem se hrálo ve velmi dobrém tempu s množství zajímavých příležitostí na obou stranách. Domácí možná bude s křivdou pohlížet na hlavního rozhodčího Branda, který proti Berlíňanům v prvním poločase odpískal penaltu, po změně stran pak vyloučil obránce Mittelstadta.

Právě červená karta se dá označit za klíčový moment celého zápasu. Pojďme ale pěkně popořádku. Do vedení šla nejprve Stará dáma a to po půlhodině hry. Salomon Kalou, který již před tím sám prováhal velkou šanci, přihrál proti noze Essweinovi, tomu sice střela nesedla, avšak nechtěně přihrál do strany Peteru Pekaríkovi, který z úhlu propálil Baumanna na přední tyč.

Z gólu se ovšem domácí neradovali dlouho. Maximilian Mittelstadt totiž zahrál ve vápně rukou a sudí Benjamin Brand ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu Andrej Kramarić s chladnou hlavou proměnil a bylo vyrovnáno.

Hoffenheim měl více ze hry a svůj tlak stupňoval především v závěrečné třicetiminutovce, kdy hrál proti deseti. V 57. minutě totiž Mittelstadt fauloval Amiriho a obdržel poměrně přísnou druhou žlutou kartu. Přesilovku mohl záhy využít Andrej Kramarić, během pár vteřin ale po vzoru počítačové hry FIFA nejprve orazítkoval břevno a poté také levou tyč.

Vítězný gól přišel až čtvrthodinu před koncem. Ze zhruba třiceti metrů se do balónu opřel stoper Niklas Süle a jeho dokonalý projektil s pomocí břevna skončil za zády bezmocného Jarsteina. Opravdu krásný fotbalový moment.

Hertha se i v deseti snažila o vyrovnání, otevřela hru, to se jí však nevyplatilo. Definitivní tečku za utkáním udělal Andrej Kramarić, který zakončoval do prázdné branky po příhře od Sandra Wagnera.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele