3. kolo
18.09.2016 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Schalke 04 2:0

Mračna se po neděli stahují nad Markusem Weinzierlem. Schalke pod vedením nového kouče prohrálo i třetí utkání v řadě, krčí se bez bodu u dna bundesligové tabulky a zažívá nejhorší start do sezony za dlouhá léta. Po prohrách na Frankfurtu a s Bayernem si tři body ze zápasu s Königsblauen připisuje berlínská Hertha.

Svěřenci Pála Dárdaie, kteří naopak obě svá dosavadní bundesligová utkání vyhráli, vstoupili do zápasu aktivně a připsali si i první velkou příležitost. Ve čtyřiadvacáté minutě se k míči před šestnáctkou dostal Vladimír Darida, avšak skákavý projektil českého středopolaře branku Ralpha Fährmanna těsně minul. Bývalý hráč Plzně či Freiburgu nakonec odehrál pouhých 54 minut, načež musel ze hry odstoupit kvůli zraněnému kotníku a je otázkou, jak dlouhou absenci si jeho lapálie vyžádá.

Na hřišti Daridu nahradil Valentin Stocker, o kterém rozhodně neslyšíme v souvislosti s děním na hřišti naposledy. Bezbrankový stav nakonec vydržel až do šedesáté čtvrté minuty, kdy Stambouliho u lajny skvěle o míč připravil slovenský pravý bek Pekarík a založil útočnou akci, na jejímž konci bylo výtečné zakončení Mitchella Weisera a vedení domácích 1:0.

Případnou snahu o vyrovnání Schalke značně zkomplikoval druhý gól berlínských. Tady přišla chvíle zmíněného Valentina Stockera. Daridův nástupce na trávníku si skvěle zpracoval vzdušný balon za obranu a tváří v tvář Fährmannovi vsítil další branku domácích.

Více branek už duel na olympijském stadionu v hlavním městě Německa nenabídl a středeční zápas vloženého kola mezi Herthou a Bayernem tak překvapivě nabídne souboj o Spitzenreitera, neboť oba mančafty jako jediné počítají po třech odehraných zápasech plný počet devíti bodů, a tím pádem i nejvyšší pořadí v tabulce. Naopak mužstvo z Gelsenchirkenu je spolu s Werderem Brémy jediné bez bodu a je otázkou, zda Markuse Weinzierla nečeká podobný osud jako jeho trenérského kolegu Viktora Skripnika, pro něhož byla včerejší porážka od Gladbachu na lavičce SVW tou poslední.

Příležitost konečně nastartovat ambiciózní tým k lepším zítřkům bude mít mladý kouč už ve středu, kdy Schalke doma hostí zatím sedmibodový Kolín - a další zaváhání by už mohlo mít pro Weinzierla fatální následky.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele