32. kolo
06.05.2017 18:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - RB Lipsko 1:4

Pět branek a definitivní jistotu Champions League pro RB Lipsko, to přineslo bundesligové střetnutí mezi berlínskou Herthu a letošním nováčkem z východu Německa. Svěřenci Ralpha Hasenhüttla vstoupili do utkání výtečně, když už po jedenácti minutách šli do vedení zásluhou Tima Wernera. Bývalý útočník Stuttgartu ukazuje téměř v každém utkání svoje střelecké kvality a extratřídu potvrdil i proti Hertě, když Sabitzerův parádní centr pohodlně uklidil do branky.

Mladý německý talent si v utkání připsal ještě jednu branku, když ve padesáté čtvrté minutě rozvlnil síť domácí branky podruhé. Tentokrát Lipsko využilo mizerné rozehrávky domácích, která skončila podklouznutím brankáře Jarsteina, od kterého míč převzal Poulsen, jenž nesobecky před prázdnou branku nabídl míč Wernerovi a ten zvýšil už na 2:0 pro hosty.

Hertě se přece jen podařilo snížit, ale s trochou nadsázky se i o to museli postarat hosté. V osmdesáté páté minutě se míč ve vápně po přímém volném kopu, jenž zahrával český středopolař ve službách Herthy Vladimír Darida, dostal od Vedada Ibiševiče k Ranimu Khedirovi a mladší bratr slavnějšího Samiho, jenž v současnosti hraje za turínský Juventus, si tak připsal první bundesligovou branku v kariéře - k jeho smůle ovšem vlastní.

Pak ovšem přišel čas pro jednoho střídající hráče. Na posledních deset minut poslal Hasenhüttl ze hry Poulsena a nahradil ho Daviem Selkem, který se koučovi za důvěru odvděčil hned dvěma brankami. Tu první si mladý Němec připsal v osmdesáté deváté minutě, když se prosadil po parádním brejku. Druhou pak přidal v nastaveném čase, kdy parádní akci završil nekompromisní střelou a završil tak skóre utkání na 4:1 pro hosty.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele