28. kolo
09.04.2017 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Hertha BSC - FC Augsburg 2:0

Hráči Herthy dokázali potvrdit úlohu favorita proti zachraňujícímu se Augsburgu, díky dvěma brankám v úvodním poločase zdolali svého nedělního protivníka 2:0 a v tabulce Bundesligy se vrátili na pátou pozici se třiačtyřiceti body, stále tak mají reálnou šanci na účast v příštím ročníku Evropské ligy. Hosté si naopak zkomplikovali cestu za udržením, patří jim šestnáctá barážová příčka s devětadvaceti body a za patnáctým Mainzem jsou o skóre.

Domácí měli od samého začátku herně navrch a hodně jim pomohla vedoucí branka, která padla již ve 12. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany sice ještě nedokázal úspěšné hlavičkovat Kalou, ale míč se následně odrazil k Valentinu Stockerovi. Ten tvrdě vypálil z hranice pokutového území a dobře postavený John Brooks usměrnil míč jemnou tečí přesně k pravé konstrukci mimo dosah brankáře Hitze.

Také v dalším průběhu Hertha tlačila a snažila se zvýšit náskok, což se ji povedlo osm minut před přestávkou. Ibiševič se probojoval k balónu mezi několika bránícími hráči, a i přes faul vytáhl ukázkovou kolmici za obranu na Kaloua. Po ponechané výhodě přihrával jednatřicetiletý útočník z Pobřeží Slonoviny před branku nabíhajícímu Stockerovi a ten neměl se zakončením z hranice brankového území žádné problémy.

Po změně stran se hosté snažili odpovědět, jenže v útočné fázi byli naprosto neškodní. Brankáře Jarsteina prakticky po celých devadesát minut výrazněji neohrozili, navíc nezaznamenali jediný střelecký pokus mezi tři tyče. Berlínský celek mohl přidat třetí gól po necelé hodině hry, avšak po přímém volném kopu Plattenhardta z dobrých dvaadvaceti metrů vyboxoval Hitz míč daleko od své brány. Poté si už Hertha s přehledem hlídala náskok.

V domácím dresu opět nastoupil v základní sestavě český reprezentant Vladimír Darida a odehrál 88 minut, jako jediný ze svého týmu obdržel žlutou kartu v 79. minutě. BSC v příštím kole zavítá na půdu jiného zachraňujícího se klubu z Mainzu, Augsburg bude bojovat na vlastním stadionu proti Kolínu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele