24. kolo
11.03.2017 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - Borussia Dortmund 2:1

Zajímavý duel nabídl v sobotu odpoledne stadion v Berlíně. Domácí Hertha, jež v domácím prostředí pravidelně boduje a především díky vynikající bilanci ze zápasů, jenž hostí, se vyskytuje v první polovině tabuly, tu přivítala Dortmund, jenž v týdnu s přehledem postoupil přes portugalskou Benfiku do čtvrtfinále Ligy mistrů.

V Berlíně to ovšem v první půli od BVB žádná sláva nebyla a byli to naopak domácí, kdo více útočili. Z toho také pramenil zasloužený první gól Herthy, jenž dal po příšerné chybě Matthiase Gintera v rozehrávce Salomon Kalou a k radosti domácích fanoušků šli fotbalisté BSC do vedení.

Do druhého dějství už vykročil Dortmund aktivněji, což vedlo i k vyrovnávacímu gólu. Ten přišel v padesáté šesté minutě a nemohl se o něj postarat nikdo jiný než Pierre-Emerick Aubameyang. Největší ofenzivní hvězda hostí tak pokračuje v souboji o titul krále střelců, jež vede s Robertem Lewandowskim.

O dvě minuty později mohl Dortmund zápas i otočit, avšak Castro tváří v tvář Jarsteinovi selhal a balon mezi tři tyče nedostal. To samé se přihodilo v sedmdesáté minutě i Aubameyangovi, který v jasné šanci na malém vápně další gól nepřidal.

O minutu později naopak vítězný gól vstřelil Hertha. Po faulu těsně před vápnem si balon k rozehrání postavil Marvin Plattenhardt a parádní trefou podruhé v utkání překonal Bürkiho. Vyrovnávací branku se už BVB přidat nepodařilo a Hertha tak slaví cenné tři body, naopak Dortmund už na druhé Lipsko ztrácí po dnešku šest bodů.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele