34. kolo
20.05.2017 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 2:1

Hamburk se díky domácí výhře v posledním kole Bundesligy zachránil v nejvyšší soutěži, zatímco Vlci budou muset do baráže. Rozhodlo o tom napínavé utkání, které sice od začátku vyznívalo lépe pro hosty, ale za domácí se nakonec prosadili Filip Kostić a Luca Waldschmidt, který dvě minuty před koncem rozhodl.

Domácí Hamburger SV nastoupil v obvyklé sestavě, v níž nechyběli Sakaj, Papadopoulos, Ekdal, Jung, Müller, Holtby, Kostić nebo Wood. Hosté se spoléhali na hráče jako Casteels, Jung, Knoche, Wollscheid, Gustavo, Guilavogui, Błaszczykowski, Malli, Ntep nebo Mario Gómez, který opět vedl ofenzivní linie.

Wolfsburg byl v úvodu zápasu mnohem aktivnější než domácí celek. Při rohovém kopu číhal právě Gómez na zadní tyči, ale těsně před ním odehrál míč obránce Mavraj. Malli hledal o chvíli později Gómeze, ale nebyl přesný. Na další centr od Malliho si naběhl Jakub Błaszczykowski, který pěkně protáhl domácího gólmana.

Tlak se Vlkům povedl a vyplatil. Po dlouhém autu se dostal k centru Sebastian Jung, který našel přesným balonem Robina Knocheho. Ten se před brankářem nemýlil a hosté vedli o jednu branku!

Jenže vedení hostům netrvalo moc dlouho. Po třiceti minutách hry se k míči dostal mladík Filip Kostić, který přesnou ránou do protipohybu brankáře srovnal skóre na 1:1.

Wolfsburg ke konci prvé půle opět hrozil a Malli se dostal do nadějné pozice, ale pravačkou nasměroval míč jen vedle levé tyče. Patnáct minut před koncem se Gregoritsch zapojil do hry a rozehrál volný přímý kop. Jeho dělovka šla však jen do středu branky, kde byl připravený Casteels.

Když už se zdálo, že se body budou dělit, Hamburk rozhodl. A postaral se o to Luca Waldschmidt, který dal svou první trefu v sezoně! Schoval si ji do samotného závěru toho nejdůležitějšího utkání v sezoně. Coby střídající hráč po pár minutách na hřišti umístil přesný centr do vápna hlavou pod břevno - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele